Hlavní obsah

VIDEO: S milovaným klubem navěky. Corinthians budují gigantický hřbitov pro fanoušky

Sao Paulo

S Corinthians spojeni navždy. Sen řady skalních fanoušků plní populární brazilský fotbalový klub ze Sao Paula, jenž nabízí svým příznivcům umístění na nově budovaném rozlehlém hřbitově. Otevřen bude ve druhé polovině roku 2015 a místo posledního spočinutí si na něm může zakoupit až 70 000 zájemců. Ceny budou záviset na tom, jak blízko budou chtít být umístěni vedle klubových legend.

Fanoušci budou moct spočinout s fotbalovými hvězdamiVideo: Reuters

 
Článek

„Mnoho lidí žádá rodinné příslušníky, aby je pohřbili s vlajkou či dresem Corinthians, to je poměrně běžné. Věříme, že máme ty nejfanatičtější příznivce na světě, (vybudováním hřbitova) jsme vlastně reagovali na jejich další požadavky co nejtěsnějšího spojení s milovaným klubem a nabídli jim tento druh inovace," vysvětlil šéf marketingu Corinthians Alexandre Ferreira.

Hřbitov o rozloze 402 000 metrů čtverečních bude rozdělen do tří částí s označeními Můj život, Můj příběh a Moje láska, přičemž posledně jmenovaná část by měla být replikou fotbalového hřiště. Součástí budou i upravené zahrady, restaurace nebo jezírko. Cena hrobů se v přepočtu pohybuje v rozmezí 41 tisíc až 72 000 korun. Na společném místě budou pohřbeni i bývalí hráči.

„Žiji pro Corinthians, dýchám pro ně, a tak chci být i po smrti s nimi. Vždy jsem snil o tom, aby byl můj popel rozset na trávníku stadiónu. Teď, když je tu tahle možnost, netoužím po ničem jiném, než být pohřben právě na tomto hřbitově," vyznala se v interview pro Reuters klubová fanynka Nancy da Silvaová.

Aktivity Corinthians nejsou úplnou novinkou, podobné exkluzivní hřbitovy nabízejí svým příznivcům i například Boca Juniors z Buenos Aires či bundesligové kluby Schalke 04 z Gelsenkirchenu a Hamburk.

Corinthians, jejichž dres v minulosti oblékaly legendy Gilmar, Sócrates, Rivelino, Rivaldo, Ronaldo nebo Roberto Carlos, mají druhou nejpočetnější fanouškovskou základnu v Brazílii, na celém světě jim fandí zhruba 25 miliónů lidí. Mezi největší úspěchy "černobílých" patří pět titulů z domácí ligy a dva triumfy z mistrovství světa klubů z let 2000 a 2012.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články