Hlavní obsah

Messi zastínil Ronalda, který ale vyhrál. Vítězství jsme si zasloužili my, zní z argentinského tábora

Manchester/Praha

Byl to jeden ze šlágrů mezi úterními přípravnými duely fotbalistů. Cristiano Ronaldo proti Lionelu Messimu. Portugalsko proti Argentině. Jihoamerická hvězda se se svým protějškem, s nímž je neustále porovnávána, na hrací ploše předvedla o něco více než konkurent, ale ten se nakonec mohl radovat z těsného vítězství 1:0. Když se ale rodilo, už ani jeden z hráčských gigantů na hřišti nebyl. Oba nastoupili jen na poločas.

Foto: Phil Noble, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo při přípravném zápase s Argentinou.

Článek
Fotogalerie

Gól Portugalců proti Argentině

Před zápasem se zdvořile pozdravili, a to už v tunelu a pak i na hrací ploše. Messi v 11. minutě trefil tyč. Ronaldo při svém návratu na manchesterský Old Trafford, kde v minulosti hrával úspěšně za United, ve své šanci pálil nad branku.

Ale Argentincům nebylo nakonec nic platné, že zanechali lepší umělecký dojem a že měli o něco více ze hry.

„Prvních dvacet minut bylo od nás opravdu špatných. Nechali jsme Argentinu hrát. Pak se to zlepšilo. Hlavně v obraně jsme podali dobrý výkon. Nedostali jsme gól už tři zápasy, to je důležité. V závěru jsme zkusili něco udělat s výsledkem a úspěch se dostavil," hodnotil Fernando Santos, kouč Portugalska.

Jak se jediný gól zrodil? Raphaël Guerreiro našel v nastaveném času centrem úplně volného Ricarda Quaresmu, který hlavou překonal brankáře Nahuela Guzmána. „Myslím, že jsme si zasloužili více vyhrát my," tvrdil kouč Jihoameričanů. Gerardo Martino. „Z naší strany to byl dobrý zápas. Portugalsko mělo jen dva nebezpečné protiútoky. V prvním poločase po akci Cristiana Ronalda a ve druhém dalo z náhodné akce gól. Byli jsme lepší ve všech aspektech," dodal Martino.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín