Hlavní obsah

Rozdovádění slovenští fotbaloví mladíci měli demolovat hotel, lákal je nevěstinec

Bratislava

Slovenští fotbaloví reprezentanti do 21 let měli demolovat hotel a obtěžovat ostatní hosty. Podle slovenských médií se tak stalo v Senci, kde byli junioři ubytováni před domácími utkáními kvalifikace. V ní si získali obdiv. Statečně usilovali o postup na ME, které se bude hrát příští rok v Česku, vypadli až po sporných verdiktech sudích v baráži s Italy.

Foto: Radek Malina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vedení hotelu se k případu nevyjadřuje, ale fotbalový svaz problémy potvrdil. „Hráči se opíjeli. Dokonce si zavolali hotelového pracovníka, aby jim po půlnoci otevřel bar, že nemají co pít. Trenéři opustili areál, aby nic neviděli. Jediné štěstí bylo, že někdo zamknul hotel a hráči nemohli jít do okolních bordelů, na což měli chuť," citují slovenská média anonymní zdroj. „Fotbalisté vypili všechno, co v baru bylo. Ráno zde byly rozbité sklenice," dodal zdroj. Mladí Slováci prý takto řádili po zářijové domácí kvalifikaci proti Skotsku a pak i po baráži.

Fotbalisté měli rovněž na recepci obtěžovat jistou ženu. „Aby jim nikdo nepřekážel, svázali pracovníka bezpečnostní služby a připoutali ho k zábradlí. Následně močili do sklenic, rozkopali pět dveří, opakovaně využili služeb ochotných děvčat na hotelu i objednaných erotických pracovnic," tvrdí zdroj.

Svaz přiznává, že informace se potvrzují

Tehdejší trenér reprezentace Ivan Galád tvrdí, že o chování svých svěřenců nevěděl. „Na srazu se chovali vždy příkladně a to, co dělali po srazu, o tom nemám žádné informace. Jsou to dospělí lidé a to, co dělali ve svém volném čase, na to já dosah nemám, to nebylo mým úkolem," říká. Prezident fotbalového svazu Ján Kováčik přiznal, že většina medializovaných informací se potvrdila. „Je to ve stadiu řešení," uvedl.

„Absolutně nevím, co se tady řeší. Takovéto věci se u nás nikdy nestaly. Jediné, co mohu potvrdit je to, že po skončení srazu jsme si s kluky sedli a vše se odehrálo v klidu," tvrdí kapitán slovenského výběru do 21 let Richard Lásik.

I český fotbal v minulosti měl obdobnou aféru, a to spojenou s již zbořeným hotelem Praha, kde si reprezentanti měli pořádat dýchánky při akcích národního týmu.

Reklama

Související témata: