Hlavní obsah

Čech není v nominaci na Jedenáctku roku FIFPro, konkurent z Blues Courtois v ní nechybí

Český fotbalový brankář Petr Čech potřetí v kariéře chybí v nominaci na pětici brankářů kandidujících na umístění v Jedenáctce roku podle FIFA a Mezinárodní hráčské federace FIFPro. Mezi kandidáty se naopak vešel Čechův přímý konkurent v Chelsea Thibaut Courtois.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech

Článek

V pětici nominovaných jsou kromě Courtoise Němec Manuel Neuer z Bayernu Mnichov, Ital Gianluigi Buffon z Juventusu, Chilan Claudio Bravo z Barcelony a trochu překvapivě také Španěl Iker Casillas z Real Madrid.

Od vzniku ankety v roce 2005 se jen Ital Buffon objevil ve všech deseti nominacích. Casillas má jen o jednu méně, třetím nejúspěšnějším je v tomto směru Čech, který se mezi vybranou pěticí objevil sedmkrát. Chyběl v letech 2009, 2011 a letos, kdy přišel o post jedničky v Chelsea na úkor Courtoise. Belgický gólman se naopak dočkal premiérového začlenění mezi vybranou pětici stejně jako Chilan Bravo.

Kompletní výběr 55 hráčů, z nichž se bude volit Jedenáctka roku, bude znám 1. prosince, kdy rovněž FIFA zveřejní trojici uchazečů o Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa. Jedenáctka roku bude oznámena na galavečeru FIFA 14. ledna v Curychu.

Reklama

Související témata: