Hlavní obsah

Šance na pomstu. Argentina se na Copa América střetne už ve skupině s Uruguayí

Aktualizováno

Fotbalisté Argentiny mají příští rok v létě šanci pomstít se svému sousedovi z Uruguaye za vyřazení ve čtvrtfinále posledního ročníku Copy América. Úřadující vicemistři světa a obhájci trofeje Uruguayci se utkají ve skupině B ještě s Paraguayí a Jamajkou. Na souboj dvou barcelonských spoluhráčů Lionela Messiho a Luise Suáreze však na mistrovství Jižní Ameriky kvůli disciplinárnímu trestu uruguayského útočníka pravděpodobně nedojde. Turnaj se hraje od 11. června do 4. července v Chile. O složení základních skupin rozhodl los v přímořském letovisku Viňa del Mar.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Argentinci zleva Sergio Agüero, Lionel Messi a Ángel Di María.

Článek
Fotogalerie

Co napravovat mají na turnaji v Chile, který se uskuteční od 11. června do 4. července, také fotbalisté Brazílie. V roce 2011 vypadli ve čtvrtfinále, navíc jim nevyšlo ani letošní mistrovství světa na domácí půdě, na němž skončili čtvrtí. Ve skupině C budou hrát s Kolumbií, Peru a Venezuelou.

"Musíme znovu přinést Brazilcům radost. Prošli jsme peklem, ale už ho opouštíme a vyhrát Copu América by nám pomohlo vyhoupnout se znovu na nebesa," řekl šéf brazilského fotbalu José Maria Marin. Kanárci po MS vyhráli pod novým koučem Dungou všech šest přípravných zápasů.

Do skupiny A poslal los domácí Chile, Mexiko, Ekvádor a Bolívii. Hrát se bude celkem v osmi městech a na devíti stadiónech, největší z nich je národní stadión v Santiagu, který pojme 48 665 diváků, nejmenší v městě Rancagua (15 252 míst).

Copa América je po MS a Euru třetím nejsledovanějším fotbalovým šampionátem na světě. Od roku 1993 se šampionátu na pozvání zúčastňují dva národní týmy ze Střední Ameriky, obvykle Mexiko, které letos doplní Jamajka. Vítěz (případně nejlépe postavený jihoamerický tým) se kvalifikuje na Konfederační pohár 2017 v Rusku.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky v Chile (11. června 2015 - 4. července 2015):
Skupina A:
Chile
Mexiko (na pozvání)
Ekvádor
Bolívie
Skupina B:
Argentina
Uruguay
Paraguay
Jamajka (na pozvání)
Skupina C:
Brazílie
Kolumbie
Peru
Venezuela
Stadióny pro Copa América 2015:
MěstoStadiónKapacita
AntofagastaEstadio Regional de Antofagasta21 178
La SerenaEstadio La Portada18 268
Viňa del MarEstadio Sausalito25 000
ValparaísoEstadio Elías Figueroa23 000
SantiagoEstadio Monumental David Arellano47 347
SantiagoEstadio Nacional de Chile48 665
RancaguaEstadio El Teniente15 252
ConcepciónEstadio Municipal de Concepción33 000
TemucoEstadio Municipal Germán Becker18 125

Reklama

Související témata: