Hlavní obsah

Fotbalisté LA Galaxy jsou podeváté ve finále MLS

Seattle

Fotbalisté Los Angeles si i přes porážku 1:2 se Seattlem v odvetě finále Západní konference zahrají podeváté v historii o titul v MLS. Tým Galaxy vyhrál první domácí duel 1:0, o postupu tak rozhodl nedělní Juninhův gól na hřišti soupeře.

Foto: Joe Nicholson, Reuters

Landon Donovan (vlevo) líbá na čelo Juninha, který vstřelil postupující gól proti Seattlu.

Článek

Ve finále si Los Angeles zahraje o rekordní pátý titul proti šampiónovi Východní konference New Englandu. Duel bude tým Galaxy hostit na svém stadiónu 7. prosince.

Seattle, který usiloval o premiérový postup do finále, dostal v mrazivých podmínkách po necelé půlhodině do vedení Brad Evans, který dorazil pokus Clinta Dempseyho. O pět minut později už bývalý útočník Fulhamu se svou střelou uspěl a poslal domácí do vedení 2:0.

Ve druhém poločase se ale trefil střelou zdálky záložník Junihno, což podle pravidla o gólech na hřištích soupeřů, které bylo v MLS aplikováno poprvé, znamenalo pro hosty postup. O další zápas se tak prodlouží kariéra bývalého reprezentanta USA Landona Donovana, jenž už před sezónou oznámil, že hodlá skončit.

"Jsem nadšený a na kluky jsem hrozně pyšný," radoval se dvaatřicetiletý nejlepší střelec v historii MLS, jemuž finálový duel nabídne perfektní kulisu k rozloučení s fanoušky.

Fotbalová MLS, play off - finále Západní konference, odveta:
Seattle - Los Angeles 2:1, první zápas 0:1, postoupil tým Los Angeles.
Finále Los Angeles - New England se bude hrát 7. prosince.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín