Hlavní obsah

Nedvěd v Praze odkryl svou sochu. Docela se povedla, usmíval se

Praha

Někdejší kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy za rok 2003 Pavel Nedvěd má v pražském muzeu Grévin svou novou podobiznu. Zařadil se tak mezi více než osmdesát stávajících legend českého a zahraničního showbyznysu, sportu a politiky.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Pavel Nedvěd odhalil svou sochu v pražském muzeu Grévin.

Článek
Fotogalerie

V současnosti člen vedení Juventusu Turín má za sebou takové úspěchy jako stříbro z Eura 1996 v Anglii, bronz na ME o osm let později, tři tituly z italské Serie A nebo druhé místo z Ligy mistrů v sezóně 2002/03. Za reprezentaci odehrál dohromady 91 zápasů (s bilancí 53 výher, 16 remíz, 22 proher) a vstřelil 18 gólů.

„Stejně jako naše dvě poslední osobnosti, Jaromír Jágr a Martina Navrátilová, je i Pavel Nedvěd sportovní legendou, která proslavila český sport na mezinárodní úrovni. Jsem moc rád, že můžeme Pavla Nedvěda přivítat v grevinské rodině," řekl při slavnostním odhalení v Grévin Praha Heinrich Homola, generální ředitel muzea.

Dvaačtyřicetiletý Nedvěd se při odhalení své sochy usmíval. „Mám radost a zároveň je mi ctí, že jsem další z řady těch, kteří zde už svou sochu mají. A musím uznat, že jsem se autorům docela povedl. Mé rodině i přátelům se prý líbím," řekl Grande Paolo.

Pavel Nedvěd zaujme své místo ve sportovním sále ve třetím patře, kde stane po boku již zmiňovaného Jaromíra Jágra a Martiny Navrátilové. Dále pak Emila Zátopka, Ivana Lendla, Romana Šebrleho, Petra Čecha, Dominika Haška a dalších. Veřejnost může jeho sochu vidět od úterý 2. prosince od 10 hodin.

Reklama

Související témata: