Hlavní obsah

Alkohol a děvčata? Slovenští mladíci asi nedostanou startovné, trest chystají i členům realizačního týmu

Po reprezentačních akcích mladí slovenští reprezentanti pořádně řádili a budou za to za to podle všeho potrestáni. Celý tým do 21 let přijde podle návrhu Slovenského fotbalového svazu kvůli alkoholovým extempore po kvalifikačních zápasech o ME 2015 o startovné. A pozoruhodné tresty jsou připraveny i pro některé členy realizačního týmu.

Foto: Tomáš Benedikovič, Sme.sk

Ilustrační snímek

Článek

Mladí Slováci se sice statečně rvali o postup na hřišti. Nechybělo mnoho, aby se na vrcholnou akci do Česka dostali místo Italů, kteří z baráže postoupili i díky sporným verdiktům sudích. Podle všeho při srazech také pořádně řádili, přinejmenším po zářijové domácí kvalifikaci proti Skotsku i říjnové baráži s Itálií.

"Hráči se opíjeli, a aby jim nikdo nepřekážel, přivázali pracovníka bezpečnostní služby k zábradlí. Pak močili do skleniček v baru, rozkopali pět dveří, vypili všechno alkoholické, co bylo v dosahu, a několikrát využili služeb ochotných děvčat v hotelu i objednaných erotických pracovnic," stálo v anonymním dopise, který na chování fotbalistů upozornil.

Zprvu se zdálo, že to vyšumí, kapitán reprezentace Richard Lásik obvinění popřel. „Absolutně nevím, co se tady řeší. Takovéto věci se u nás nikdy nestaly. Jediné, co mohu potvrdit je to, že po skončení srazu jsme si s kluky sedli a vše se odehrálo v klidu," tvrdil Lásik.

Tehdejší trenér Ivan Galád uvedl, že hráče ve volnu nehlídal a že registroval jen jejich příkladné chování. Svaz ovšem záhy připustil, že udání je pravdivé.

A došlo na tresty. Jednadvacítka proto přijde o startovné za oba barážové zápasy s Itálií i utkání se Skotskem. A nemalé sankce čekají podle návrhu výkonného výboru některé členy realizačního týmu.

Lékař Peter Kišška a masér Štefan Balla asi přijdou o možnost pracovat u reprezentačních výběrů a David Vailing nebude moci ve dvou kvalifikačních cyklech vykonávat funkci technického vedoucího. Zatím jde však jen o návrh výkonného výboru, konečnou podobu trestu dodá disciplinární komise.

I český fotbal v minulosti měl obdobnou aféru, a to spojenou s již zbořeným hotelem Praha, kde si reprezentanti měli pořádat dýchánky při akcích národního týmu.

Reklama

Související témata: