Hlavní obsah

Francouzský obránce Abidal v sobotu odehraje svůj poslední zápas

Francouzský fotbalista Éric Abidal dnes oznámil konec kariéry. Posledním zápasem pro obránce Olympiakosu bude sobotní duel řecké ligy s Kalloni. Má nabídku dělat ředitele mládežnických akademií v Barceloně, nejprve se však chce věnovat rodině.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Éric Abidal ještě v dresu FC Barcelona (vpravo) a Milan Petržela z Plzně.

Článek

Pětatřicetiletý levý bek či stoper působil během kariéry v Monaku, nastupoval také v Lyonu, se kterým třikrát vyhrál francouzskou ligu. Největších úspěchů se dočkal v Barceloně, kde získal čtyři tituly a byl i u dvou triumfů v Lize mistrů. Před dvěma lety prodělal transplantaci jater a rok po zákroku se dokázal k fotbalu vrátit. Na kontě má i 67 startů za francouzskou reprezentaci.

"Rozhodl jsem se ukončit kariéru. A to z osobních důvodů. Každý fotbalista pozná, kdy nastává ten správný čas a můj čas právě přišel," řekl Abidal na dnešní tiskové konferenci.

Potvrdil, že má nabídky od Barcelony i Olympiakosu, aby působil ve funkcionářské roli, nyní si však chce od fotbalu odpočinout. "Chci teď trávit čas se svou rodinou, teprve pak se rozhodnu o své budoucnosti," dodal.

Rovněž se chce věnovat charitě. "Pochopil jsem, na čem opravdu v životě záleží. Prodal jsem auta a chci své peníze investovat do nemocnic, dětí a dalších důležitých věcí," prohlásil Abidal.

Reklama

Související témata: