Hlavní obsah

Trumfem Slavie může být Berger. Přitom mohl hrát i za Spartu

Praha

S utajovanými posilami vyrukují nejspíš fotbalisté pražské Slavie do dnešního silvestrovského derby proti Spartě. Jednou by měl být vicemistr Evropy z roku 1996 a někdejší opora Liverpoolu Patrik Berger, který v červenobílém dresu nastoupil už minulý týden na Vánočním turnaji internacionálů a pomohl k triumfu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Patrik Berger

Článek

„Jediné, co mohu říct, je, že pokud opravdu oba přijedou, budou to pro nás výrazné posily," řekl ČTK manažer staré gardy Slavie Jan Mareš. Berger by přitom mohl hrát i za Spartu, v jejích barvách totiž kariéru začínal i končil, navíc v duelu týmů nad 45 let za ni nastoupí jeho strýc Jan, letenská legenda.

Sparta má co dohánět, z osmadvaceti silvestrovských derby vyhrála jen pětkrát (Slavia 19x), naposledy v roce 2011. Loni slavil tým z Vršovic vítězství 5:4. „Letos bychom tu bilanci chtěli změnit, ale už jsme ve věku, kdy si to derby chodíme hlavně užívat a chtěli bychom hlavně bavit diváky," prohlásil bývalý kapitán Sparty Jiří Novotný.

Oba týmy jako tradičně představí nováčky, kteří ještě nedávno působili na ligových stadiónech. Za domácí bude chytat Radek Černý a nastoupí Lukáš Jarolím, za soupeře Jan Flachbart či Lukáš Zelenka. Sparta tentokrát oželí Jana Kollera či Horsta Siegla s Martinem Frýdkem, kteří mají zdravotní problémy.

Derby se hraje na umělé trávě Slavie v Edenu. Po boji matadorů nad 45 let vypukne ve 13 h hlavní souboj „pětatřicátníků". Přímý přenos vysílá ČT Sport.

Kdo by měl nastoupit
SLAVIA:
P. Berger, R. Černý, Vaniak, Luk. Došek, T. Došek, Hunal, Hyský, Janoušek, L. Jarolím, Jindráček, Klinka, Kozel, Kuka, Müller, A. Petrouš, Ulich.
SPARTA:
Jar. Blažek, Flachbart, Fukal, Holub, Horňák, Lokvenc, Mlejnský, J. Novotný, Pospíšil, Sionko, Stracený, Luk. Zelenka, Kincl.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň