Hlavní obsah

Gerrard kráčí ve stopách Beckhama, v létě odejde do LA Galaxy

Los Angeles

Anglický fotbalista Steven Gerrard bude po letním odchodu z Liverpoolu hrát zámořskou ligu MLS za Los Angeles Galaxy. Americký celek potvrdil příchod čtyřiatřicetiletého záložníka na svém oficiálním webu.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Steven Gerrard po sezóně vymění dres Liverpoolu za LA Galaxy.

Článek

"Jsme nadšeni, že jsme získali hráče Stevenova kalibru, zkušeností a charakteru," uvedl trenér Galaxy Bruce Arena. "Je to jeden z nejslavnějších fotbalistů světa a do našeho týmu přichází s bohatými úspěchy na nejvyšší sportovní úrovni. Bude skvělým příkladem pro naše mladé hráče," doplnil třiašedesátiletý kouč.

Gerrard strávil celou dosavadní kariéru v Liverpoolu, za který odehrál 696 zápasů, vstřelil 182 gólů a kromě titulu v anglické lize získal prakticky všechny významné trofeje. Působením v Los Angeles Galaxy bude ikona Reds následovat slavného krajana Davida Beckhama, který v bohatém klubu nastupoval v letech 2007 až 2012.

"Galaxy jsou nejúspěšnějším klubem v historii Major League Soccer a těším se, že v následujících letech budu bojovat o další tituly," řekl Gerrard. "Udělám vše, abych novému klubu pomohl, ale do léta zůstávám plně oddaný Liverpoolu," dodal bývalý kapitán anglické reprezentace.

Reklama

Související témata: