Hlavní obsah

Blažek opustil řecké peklo. Byl to chaos, popisuje bývalý útočník Slavie a Liberce

Praha

To, co zažíval během podzimu v druholigovém řeckém klubu Aiginiakos, by fotbalový útočník Jan Blažek nejraději vytěsnil navždy z hlavy. Někdejší hráč Slavie a Liberce tam byl bez výplat i bez rodiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový útočník Jan Blažek s dcerou Adrianou

Článek

Pomohla mi hráčská asociace, je to pro mě vysvobození," říká Blažek, který se nyní připravuje na pražském kempu hráčů bez smlouvy, který organizuje právě Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH). „Uvidím, jestli se někdo ozve. Myslím, že nejsem tak starý, a fotbal jsem hrát nezapomněl," tvrdí Blažek, jehož kariéru provázely výstřelky a prohřešky. „V hlavě to mám už srovnané, vím, co chci. Mám dvě děti, zklidnil jsem se," ujišťuje šestadvacetiletý útočník.

Poslední měsíce žil pod tlakem, místo fotbalu řešil, jak se vyvázat z angažmá, do kterého se mu ani nechtělo. „Nechtěl jsem tam, musel bych se ale vykoupit ze smlouvy s manažerem. Tak jsem si řekl, že ty tři měsíce vydržím. Bylo to složité, nechodily výplaty, byl jsem bez rodiny. Sezóna začala o tři týdny později, pak zase stávkovali sudí. Byl to chaos, z něhož jsem se nemohl dostat," popisuje Blažek.

Ozve se mu zájemce?

Naděje mu svitla po přečtení článku o ČAFH, hned kontaktoval její šéfku Markétu Haindlovou. „Oslovil jsem ji a během tří dnů byl volný," raduje se.

Naposledy hrál zápas před dvěma měsíci, což není tak dlouhá doba. I proto věří, že se mu zájemce ozve. „Pokud ne, budu si muset sehnat tým, kde bych mohl aspoň trénovat. Doufám však, že na tohle nedojde," věří.

Reklama

Související témata: