Hlavní obsah

Jedenáctka roku? Nejvíce hráčů v anketě UEFA má Bayern

Do nejlepší jedenáctky roku 2014 podle hlasování fotbalových fanoušků na internetové stránce UEFA se dostali tři němečtí mistři světa - brankář Manuel Neuer, obránce Philipp Lahm a záložník Toni Kroos. Z klubů má největší zastoupení Bayern Mnichov se čtyřmi hráči, Real Madrid dodal tři.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Franck Ribéry (vlevo) a Arjen Robben z Bayernu Mnichov se radují z gólu proti Freiburgu.

Článek

Za německého mistra nastupují Neuer, Lahm, rakouský obránce David Alaba a nizozemský záložník Arjen Robben. Do loňského léta oblékal dres Bayernu i Kroos, který po světovém šampionátu přestoupil do Realu Madrid.

Z kádru úřadujícího vítěze Ligy mistrů figurují v nejlepší jedenáctce UEFA ještě portugalský útočník Cristiano Ronaldo a obránce Sergio Ramos. Do jara působil v Realu i argentinský záložník Angel Di María, který v létě odešel do Manchesteru United.

Hlasování na webu UEFA se zúčastnilo přes 8,6 miliónu fanoušků. Nejvíce hlasů (623 046) obdržel Ronaldo, který se do výběru UEFA dostal poosmé za sebou a celkově podeváté. Šestou účast má Lionel Messi z Barcelony, který loni v jedenáctce chyběl.

Své místo vedle Ronalda obhájili také Neuer, Lahm, Ramos, Alaba a Zlatan Ibrahimovic z Paris St. Germain. Nováčky jsou Kroos, Di María a Diego Godín z Atlética Madrid.

Jedenáctka roku 2014 podle hlasování fotbalových fanoušků na webu UEFA:
Manuel Neuer (Bayern Mnichov) - Sergio Ramos (Real Madrid), Philipp Lahm, David Alaba (oba Bayern), Diego Godín (Atlético Madrid) - Arjen Robben (Bayern), Angel Di María (Real Madrid/Manchester United), Toni Kroos (Bayern/Real) - Cristiano Ronaldo (Real), Lionel Messi (Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (Paris St. Germain).

Reklama

Související témata: