Hlavní obsah

Messi na svém hlasovacím lístku Ronalda zcela vynechal, Ronaldo zase opomenul Messiho

Jeden motiv čerstvý vítěz Zlatého míče FIFA Cristiano Ronaldo má. Být lepší než jeho největší konkurent Lionel Messi. Stát se nejlepším fotbalistou světa i počtvrté. A pak i popáté a argentinskou fotbalovou hvězdu překonat. To je to, co ho žene stále vpřed. Rivalita s Messim. Touha ho trumfnout. „Chci dosáhnout toho, co Messi,“ přiznával CR7, když v pondělí převzal v Curychu potřetí Zlatý míč. „Chci se dostat do fotbalové historie jako nejlepší,“ svěřoval se na pódiu i poté před mikrofony španělských novinářů.

Cristiano Ronaldo a Manuel Neuer po vyhlášení Zlatého míče

 
Článek
Fotogalerie

Cristiano Ronaldo a Manuel Neuer po vyhlášení Zlatého míče

Nejlepší akce Lionela Messiho v roce 2014.

Akce, góly a technické finesy Cristiana Ronalda v roce 2014.

Gratulace ho zahrnovaly ze všech stran. Přímo v sále, stejně jako prostřednictvím zpráv, jež mu zahltily mobil.

Messi: CR7 měl velkolepý rok

Spoluhráči Toni Kroos, Iker Casillas, Gareth Bale, Alvaro Arbeloa, ti všichni Ronaldovi bezprostředně po ceremoniálu blahopřáli k dovršení hattricku a zisku třetího Zlatého míče.

„Gratuluji Cristianovi ke Zlatému míči a gratuluji Manuelu Neuerovi. Jsem rád, že s tebou hraji v Realu Madrid a s tebou v německé reprezentaci," napsal třeba Kroos. „Gratuluji, Cristiano. Jsi zaslouženě potřetí vítězem Zlatého míče, velký úspěch," ozval se Bale. „Jsem hrdý, že hraju po tvém boku," svěřil se Arbeloa.

I Ronaldův největší rival Lionel Messi uznal, že triumf portugalské hvězdy ve službách Bílého baletu byl zasloužený. „Myslím, že CR7 měl super sezónu. Prostě vynikající rok. To, co dokázal, bylo úžasné. Cristiano byl velkolepý. Vyhrál Ligu mistrů, zlomil i střelecký rekord této soutěže," narážel Messi na sedmnáct gólů, které jeho rival v loňském ročníku Champions League nasázel.

Nad otázkou, zda by si chtěl s Ronaldem zahrát v jednom týmu, se jen pousmál. „Chtěl bych si zahrát se všemi nejlepšími fotbalisty světa. Hrát vedle Cristiana by bylo samozřejmě hezké, ale myslím, že by to bylo i velice těžké," poznamenal Messi, který dal na svém hlasovacím lístku na první místo spoluhráče z argentinské reprezentace Di Maríu a spolu s ním Iniestu a Mascherana, zatímco Ronalda zcela pominul.

Mimochodem, Ronaldo mu nezůstal nic dlužen. I on Messiho vynechal a volil spoluhráče z Realu Ramose, Balea a Benzemu. To tak, přidávat hlasy rivalovi, kterého touží překonat.

Messi zatím vyhrál Zlatý míč čtyřikrát, Ronaldo třikrát.

Zidane na tréninku, Ronaldo na hřišti

„Už jsem to říkal mnohokrát, a proto se budu opakovat i teď, kdy jsem ze zisku třetí trofeje nadšený. Chci se dostat do fotbalové historie jako nejlepší," netajil se Ronaldo motivací, která ho žene stále vpřed.

Jeho současný kouč Carlo Ancelotti je přesvědčen, že to může dokázat. „Vždy jsem říkal, že Zinedine Zidane byl hráčem, kterého jsem během své trenérské kariéry sledovat na tréninku nejraději ze všech. Cristiano Ronaldo je zase hráčem, jehož nejraději sleduji na hřišti. Je to perfekcionalista se strašně velkým talentem, který na sobě ovšem tvrdě pracuje. To proto, aby dál leštil svůj talent a zlepšoval přednosti, jež má," výstižně hodnotila trenérská legenda čerstvého držitele Zlatého míče FIFA.

Co také prozradily hlasovací lístky...
Držitele Zlatého míče FIFA zvolilo 182 trenérů národních týmů, 181 reprezentačních kapitánů a 181 zástupců médií
Za první místo na hlasovacím lístku se udělovalo 5 bodů, za druhé tři a za třetí jeden bod
Cristiana Ronalda uvedlo na prvním místě 99 reprezentačních kapitánů, 88 trenérů a 115 novinářů.
U reprezentačních kapitánů vyhrál Ronaldo (99 prvních míst) před Messim (32) a Neuerem (23). Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický určil následující pořadí: 1. Ronaldo, 2. Messi, 3. Schweinsteiger.
U reprezentačních trenérů zvítězil Ronaldo (88 prvních míst) před Neuerem (31) a Messim (20). Trenér české reprezentace Pavel Vrba uvedl následující pořadí: 1. Robben, 2. Lahm, 3. Neuer.
Ronaldo jako kapitán Portugalska hlasoval pro spoluhráče z Realu Ramose, Balea a Benzemu.
Messi jako kapitán Argentiny dal na první místo spoluhráče z argentinské reprezentace Di Maríu společně s Iniestou a Mascheranem.
Jak kdo hlasoval v anketě Zlatý míč se podívejte zde.
Jak kdo hlasoval v anketě Nejlepší trenér zjistíte zde.
Komu z finálové trojice byste udělili Zlatý míč vy?
Lionelu Messimu
25,9 %
Manuelu Neuerovi
22,8 %
Cristianovi Ronaldovi
51,3 %
Celkem hlasovalo 10483 čtenářů.

Reklama