Hlavní obsah

Plzeň v přípravě porazila Domažlice, dva góly dal Rajtoral

Fotbalisté Plzně i druhé přípravné utkání v zimní pauze vyhráli 3:1. Po Tachovu dnes porazili svou třetiligovou farmu Domažlice. Skóre rychle otevřel Stanislav Tecl a dvě branky z pokutových kopů vstřelil František Rajtoral.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Aidin Mahmutovič z Plzně v přípravném duelu s Domažlicemi.

Článek
Fotogalerie

Trenér Plzně Miroslav Koubek už před utkáním avizoval, že bude šetřit opory týmu před sobotním odjezdem na soustředění, aby neriskoval zranění. Hráči jako Horváth, Pilař, Petržela, Řezník, Vaněk, Hubník či Hořava tak dostali volno, šance se tím naskytla řadě hráčů z juniorky.

V základní sestavě se objevili hned tři útočníci - Tecl, Mahmutovič a Chramosta. Teclovi stačily tři minuty, aby poslal Plzeň do vedení. Hosté sice srovnali, ale záhy si Rajtoral došel pro penaltový faul a sám pokutový kop proměnil. A ještě před poločas proměnil i druhou nařízenou penaltu. Ještě předtím trefili Tecl a junior Medveděv břevno.

Do druhé půle nasadil Koubek kromě Hejdy, Koláře a Holendy už jen mladíky a v útoku už se Plzeň tolik neprosadila.

Přípravné fotbalové utkání:
Viktoria Plzeň - Domažlice 3:1 (3:1)
Branky: 28. a 39. Rajtoral obě z pen., 3. Tecl - 25. Roubal.
Sestava Plzně:
I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Procházka, Baránek, Medveděv - Hradecký, Hrošovský, Kovařík - Tecl, Mahmutovič, Chramosta.
II. poločas: Bolek - Lešek, Hejda, Šíša, Čihák - Kratochvíl, Mlynařík - Koudelka, Kolář, Hrdlička - Holenda. Trenér: M. Koubek.
Slovácko - Třinec 3:0 (1:0)
Branky: 38. Šimko, 50. Sadílek, 87. Havlík.
Sestava Slovácka:
I. poločas: Heča - Kuncl, Košůt, Rada, Šimko - Šumulikovski - Galuška, Trávník, Kalouda, Kerbr - Došek.
II. poločas: Daněk - Reinberk, Mezlík, Břečka, Šimko - Valenta - Hlúpik, Havlík, Sadílek, Civič - Diviš. Trenér: Habanec.

Reklama