Hlavní obsah

Kalvárii se stopery musíme řešit, plánuje kouč klokanů Pivarník

Praha

Alespoň trochu se mu ulevilo. Klokani se po hladké výhře nad druholigovým Mostem do semifinále zimní Tipsport ligy dostali, takže mohou dál koketovat s obhajobou loňského primátu. „Ale hlavně si budeme moci vyzkoušet stopery, které musíme bezpodmínečně angažovat, když nám hned tři vypadli z kádru. Cseh dokonce na půl roku, Krch na šest týdnů,“ vypočítával trenér Bohemians Roman Pivarník ztráty, s nimiž se musí vyrovnávat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník během utkání Tipsport ligy.

Článek

Po konfrontacích s druholigovými soupeři se začaly problémy kumulovat, takže před turnajovým duelem Tipsport ligy s Mostem měl kouč klokanů oprávněné obavy.

„Logicky, protože druholigoví protivníci berou zápasy s námi hodně prestižně, což se promítá do jejich agresivity a následně i do zranění mých svěřenců," přiznával Pivarník, že na úvod zimní přípravy už bylo problémů dost a dost.

Stopeři Cseh, Krch a Šmíd totiž z kádru pro zranění či nemoc vypadli, nová akvizice Marek Jarolím se zranila rovněž.

„U Marka nejde naštěstí o nic vážného, takže už začal s individuálním tréninkem. Ale proti Mostu jsem nechtěl s jeho nasazením riskovat," poznamenal trenér klokanů, že angažovaného dirigenta raději šetřil.

Pivarník si pomohl hráči z juniorky

Klokani ovšem i bez něho partii s Mostem zvládli a po výhře 4:1 do semifinále postoupili. A to přesto, že se v jejich sestavě neobjevil ani jeden z obvyklých stoperů. „Musel jsem si vypomoci hráči z juniorky. I proto taktické chyby v defenzívě a šance, do nichž jsme soupeře pouštěli," vysvětloval Pivarník, ale jinak mladíky chválil.

Pro jarní ligu s nimi však pochopitelně nepočítá. „Do obrany musíme bezpodmínečně přivést nové hráče. I proto jsem tolik stál o to, abychom ze skupiny postoupili a další dva turnajové zápasy hráli. Několik obránců už jsem z české i slovenské ligy vytipoval, další ze zahraničí se přijedou představit. Už o víkendu je chci vyzkoušet, abych měl jasno, koho z nich si případně ponechat a s kým odjet na soustředění do Turecka," prozrazoval kouč klokanů.

Přitom u vyšehradské trávy postával ve středečním dopoledni zkušený Erich Brabec, který představoval po celý loňský rok oporu zadních řad Bohemians. Že by snad přece jen visel ve vzduchu jeho comeback?

„Na konci roku sám přišel, že chce s fotbalem skončit, což jsme akceptovali. Ale ve fotbale není nic definitivní," vykroutil se Pivarník diplomaticky z přímé odpovědi, zda snad o návratu Brabce přece jen neuvažuje.

Reklama