Hlavní obsah

Stoper sáhl do trenek a všechny šokoval. Co to je za klauny? divili se při fotbale na Ukrajině

Kyjev

Vytáhl mobil, prohodil pár slov. A přitom dál hrál. Jakoby se nechumelilo. Vítězství fotbalistů Olimpiku Doněck (2:1) nad Novou Kachovkou ani tak neudivilo, ale během zápasu telefonující stoper překvapil všechny a video s ním letí internetovým světem. V přípravném Memoriálu Oleha Makarova v Kyjevě se děly věci vskutku málo vídané.

Fotbalista telefonuje při utkání

 
Článek

„Je toto vůbec hodné profesionálního fotbalu?" ptali se na internetových stránkách nazlobení vítězové z nejvyšší ukrajinské soutěže. Netajili pohoršení nad tím, jak druholigový soupeř přistoupil k přípravě. „Nechtěli hrát, byl to antifotbal," vyznělo dál ze zprávy. „Co to vůbec je za klauny," podivovali se dále zejména v souvislosti s telefonujícím hráčem.

Trenér Kachovky Jurij Okul podle stránek Olimpiku měl sdělit, že toho chlapíka, který hrál ve středu obrany a telefonoval, ani pořádně nezná. „Přišel k nám na testy. Když byl na telefonu, rozdal nějaké instrukce. Asi zkušený hráč..," poznamenal prý jen trenér. Snad s nadsázkou. Dál tvrdil, že ani nemá čas se pořádně seznámit se všemi novými zkoušenými hráči. „Prošlo jich tu asi 40," poznamenal jen s tím, že situace v klubu je poněkud nejasná. A že možná už ani dál nebude dál hrát druhou ligu. Nějaké telefonování ho tedy zjevně nemohlo rozhodit.

Záhadou zůstalo, proč hráč číslo 15 telefonoval? A tak fanouškové mohli vtipkovat. Možná ho právě povolávali do armády, možná volala manželka, možná manažer, že má pro něj lepší angažmá. Možná... Nakonec přístroj zase uklidil kamsi do trenek, pod nimiž měl tepláky.

„Ani sudí nezasáhl," připomněli na stránkách Olimpiku, že situaci přešel hlavní arbitr Aleksej Dračev. Ale také rozhodčí už má během hry k mání moderní komunikační kanály. Tak snad právě proto ho v tomto případě nějaký mobil na hřišti ani nevyvedl z míry.

Jinak to ovšem viděl regionální svaz. Potrestal sudího Dračeva a sám Volodymyr Kozlenko, jehož jméno si činovníci rychle zjistili, za telefonování na tomto turnaji dohrál.

Reklama

Související témata: