Hlavní obsah

DR Kongo - Tunisko 1:1Tunisko a DR Kongo postoupily do čtvrtfinále mistrovství Afriky

Bata/Ebebiyin

Fotbalisté Tuniska na mistrovství Afriky remizovali 1:1 s Demokratickou republikou Kongo a společně s ní postoupili ze skupiny B do čtvrtfinále. Vyřazovací část unikla jen o skóre Kapverdským ostrovům, které uhrály bezbrankový výsledek se Zambií. DR Kongo stačily ke kvalifikaci tři remízy a skóre 2:2, Kapverdy získaly ze tří duelů také tři body, ale vstřelily o branku méně.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Útočník Jeremy Bokila z DR Kongo (druhý zprava) střílí gól do sítě Tuniska v závěrečném utkání skupiny B mistrovství Afriky.

Článek

Tunisko mělo do čtvrtfinále nakročeno už před utkáním. Dnes ho v Batě poslal do vedení po půlhodině hry hlavou Ahmed Akaichi. DR Kongo ale v 61. minutě vyrovnala díky střídajícímu Jeremymu Bokilovi a jeho trefa stačila na postup. Za Tunisko odehrál 87 minut bývalý záložník pražské Slavie Hocine Ragued.

Kapverďan Nivaldo z Teplic se ani ve třetím utkání na turnaji nedostal na trávník. Zápas v Ebebiyinu se hrál v mimořádně špatných podmínkách, protože kvůli tropickému dešti se na trávníku tvořily velké louže, ve kterých se zastavoval míč. Zambie, vítěz afrického šampionátu z roku 2012, skončila se dvěma body na posledním místě skupiny.

Tunisko v sobotním čtvrtfinále vyzve hostitele turnaje Rovníkovou Guineu, Demokratickou republiku Kongo čeká v "derby" Kongo, které reprezentuje další teplický fotbalista Francis Litsingi.

Fotbalové mistrovství Afriky v Rovníkové Guineji:
Skupina B:
DR Kongo - Tunisko 1:1 (0:1)
Branky: 66. Bokila - 31. Akaichi.
Kapverdy - Zambie 0:0
Konečná tabulka:
1Tunisko31204:35
2DR Kongo30302:23
3Kapverdy30301:13
4Zambie30212:32

Reklama

Související témata: