Hlavní obsah

Fotbalové vedení pozastavilo licenci Müllerovi. Nevím, o co jde, asi něco osobního, říká Necidův agent

Praha

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR pozastavil licenci hráčskému agentovi Jiřímu Müllerovi kvůli administrativním nedostatkům. Zároveň schválil, že které kraje budou chtít, mohou si založit s podporou FAČR krajské akademie. Problematiku bezpečnosti na stadiónech pak na základě žádosti ligových klubů předal do kompetence Ligového shromáždění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Miroslav Pelta na ilustračním snímku

Článek

Agent Müller se měl provinit nedodržováním směrnic, na což upozornila Komise pro agenty hráčů. "Nezaregistroval smlouvy o zastupování hráčů. Až dojde k nápravě, bude mu licence znovu uvolněna," řekl novinářům generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. Zřejmě tak ale bude moci učinit až na příštím zasedání na začátku března, tedy až po konci přestupního období.

Sám Müller, z jehož klientů v zimě měnili dresy Tomáš Necid, Marcel Gecov, Tomáš Jun, Zdeněk Zlámal či Pavel Čmovš, si žádného provinění není vědom. "Vůbec nevím, o co jde. Nikdo mě nikdy neupozornil na to, že dělám něco špatně. Takže to beru spíše tak, že je to něco osobního proti mé osobě," řekl ČTK Müller.

Výkonný výbor se rovněž zabýval problematikou mládeže a akademií a potvrdil, že kraje si mohou dobrovolně zakládat krajské akademie, pokud o to budou stát. A to pro hráče ve věkovém rozmezí 14 až 15 let. "Kdo si je bude chtít založit, tak může, ale nenařídili jsme to všem plošně. Momentálně jsou dva pilotní projekty, kdy o akademii jedná Viktoria Plzeň a druhý bude v Jihomoravském kraji," řekl Řepka.

Již delší dobu řeší asociace problematiku bezpečnosti na stadionech, která byla v gesci předsedy FAČR Miroslava Pelty a bezpečnostního ředitele pro profesionální soutěže Miroslava Platila. Nyní si však o této problematice budou rozhodovat ligové kluby.

"Toto rozhodnutí bylo přijato na základě požadavku klubů, které si chtějí rozhodovat samy o sobě. Pomoc FAČR tam bude stále, ale kluby si budou svou agendu řešit samy na svém shromáždění," dodal Řepka. Nejbližší ligové shromáždění by mělo proběhnout na konci února.

Reklama