Hlavní obsah

Pobřeží slonoviny - DR Kongo 3:1Pobřeží slonoviny s exsparťanem Bonym postoupilo do finále mistrovství Afriky

Fotbalisté Pobřeží slonoviny se stali prvními finalisty mistrovství Afriky. Favorizovaní Sloni i díky asistenci bývalého sparťana Wilfrieda Bonyho v semifinále porazili Konžskou demokratickou republiku 3:1 a v neděli si zahrají o titul proti lepšímu ze čtvrtečního utkání Ghany s domácí Rovníkovou Guineou.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Útočník Pobřeží slonoviny Wilfried Bony (vlevo) v souboji s obráncem Konžské demokratické republiky Joëlem Kimwakim v semifinále mistrovství Afriky.

Článek

Pobřeží slonoviny v Batě poslal do vedení v 21. minutě kapitán Yaya Touré tvrdou střelou pod břevno. Už za tři minuty ale bylo vyrovnáno, když Eric Bailly v šestnáctce zahrál rukou a nařízenou penaltu proměnil Dieumerci Mbokani.

Krátce před pauzou vrátil svěřencům Hervého Renarda náskok Gervinho, který po rychlém protiútoku zužitkoval Bonyho nahrávku. Pobřeží slonoviny už po změně stran drama nepřipustilo. Třetí branku přidal v 68. minutě obránce Wilfried Kanon dorážkou po rohovém kopu.

Sloni postoupili do finále podruhé za poslední tři ročníky afrického šampionátu a budou bojovat o první triumf od roku 1992.

Semifinále fotbalového mistrovství Afriky:
Konžská demokratická republika - Pobřeží slonoviny 1:3 (1:2)
Branky: 24. Mbokani z pen. - 21. Y. Touré, 41. Gervinho, 68. Kanon.

Reklama

Související témata: