Hlavní obsah

Ani génius nemůže mít všechno. Finále MS si Messi bude vyčítat do konce života

Praha

Fotbalovým géniem je a fotbalovým géniem už jednou pro vždy zůstane. Jenže ani takový hráčský mimozemšťan nemůže mít všechno, co by si přál. Lionel Messi je toho příkladem. Obávaný argentinský virtuóz s půlročním zpožděním prozradil, že finále loňského mistrovství světa v Brazílii si bude vyčítat do konce života! Porážku s Německem v prodloužení (0:1) dokonce považuje za ostudnou...

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný argentinský kapitán Lionel Messi poté, co výběr Albiceleste podlehl ve finále MS 2014 Německu 0:1 po prodloužení.

Článek

Dostal sice na závěr Zlatý míč pro nejlepšího hráče šampionátu, ale to je pro něj zoufale málo.

Většina fanoušků si určitě řekne, že Lionel Messi má všechno, po čem touží. A vida, není to pravda. Legendární Argentinec v rozhovoru pro oficiální stránky FIFA popsal, že jednu věc si bude vyčítat do konce života.

Právě finále loňského mistrovství světa v Brazílii. Argentinci ho nechali dojít do prodloužení, v němž Mario Götze přisoudil titul Německu.

Je to ostuda

„Co na to můžu říct? Je to ostuda. Měli jsme tolik skvělých šancí, abychom vyhráli zápas. Měli jsme lepší příležitosti ke skórování a velmi toho litujeme, ale nedali bychom gól ani po zbytek našeho života," běduje Messi ještě dnes.

Tím spíše, že v Jižní Americe měl přece podle zaběhnutých zvyklostí triumfovat zástupce tohoto kontinentu.

„Ano, očekávání byla určitě veliká. Už jen vzhledem k tomu, v jaké formě jsme na šampionát přijeli," poukazuje.

Lionel v Brazílii zářil v úvodní fázi turnaje, v jeho závěru už mu ovšem docházel dech. Když byl přesto vyhlášen nejlepším hráčem MS, řada expertů to brala jako úlitbu hvězdné Messiho kariéře.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín