Hlavní obsah

Argentinští fotbalisté se kvalifikovali na olympiádu

Montevideo

Fotbalisté Argentiny již mají jistou účast na olympijských hrách 2016. Postup na turnaj v Riu de Janeiro si vysloužili sobotním triumfem na mistrovství Jižní Ameriky hráčů do 20 let. Kromě pořadatelské Brazílie jsou teprve druhým potvrzeným účastníkem.

Fotbalisté Argentiny si zahrají na příští olympiádě

Článek

Další čtyři týmy „dodá" červnový evropský šampionát hráčů do 21 let, jehož hostitelem je Česká republika. Tři celky postoupí z prosincového mistrovství Afriky do 23 let a z asijského šampionátu do 23 let, který se uskuteční za rok stejně jako severoamerická kvalifikace, z níž postoupí dvě mužstva. V prosinci bude znám také účastník z Oceánie. Poslední, šestnácté místo získá příští rok v dubnu vítěz baráže mezi třetím týmem ze Severní Ameriky a Kolumbií, která v Jižní Americe skončila druhá za Argentinou.

Argentinci šampionát dvacítek ovládli poprvé od roku 2003 a celkově popáté v historii. Na turnaji odehráli devět utkání a prohráli jen v základní skupině s Paraguayí. Té však prohru oplatili v nadstavbové části, kde zaváhala už jen remízou s Kolumbií.

ArgentinaCelkem t urnaj zakončila se skóre 24:7, o devět gólů se postaral útočník Giovanni Simeone. Syn trenéra Atlética Madrid a bývalého argentinského reprezentanta Diega Simeoneho momentálně hraje za River Plate. Druhým klíčovým hráčem byl záložník Ángel Correa, který pod Simeonem starším hraje v Atléticu a na turnaji se vrátil do hry po šestiměsíčním zranění.

Argentina se vrátí na olympijské hry poté, co minule nepostoupila do Londýna. Nemohla tak obhajovat triumfy z let 2008 a 2004.

Reklama

Související témata: