Hlavní obsah

OBRAZEM: Afriku oslnili sexy trenér a hrdina, jehož vyřadila Plzeň

Bata

Nudné finále zachránil nervy drásající penaltový rozstřel. Fotbalisty Pobřeží slonoviny korunovala králi Afriky až jedenáctá série dramatu proti Ghaně. A pak se začaly dít věci. Zatímco někteří poražení se doslova zalykali slzami zklamání a hořkého rozčarování, vítězové rozpoutali pravý africký karneval. Středem pozornosti byl největší hrdina Boubacar Barry, kouč Hervé Renard za ním ovšem v ničem nezaostával.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Francouzský trenér vítězů Herve Renard oslňoval svým vypracovaným osmahlým tělem...

Článek
Fotogalerie

Fanynky se měly na co dívat. Francouzský kouč je štramák sám o sobě. Což teprve, když Hervé Renard odhodí košili, obnaží vypracované osmahlé tělo a začne křepčit spolu se svými svěřenci. Pak je 46letý sexy blonďák idolem nejen afrických paní a dívek...

Největším hrdinou se však přece jen stal brankář Boubacar Barry. Na africký šampionát dorazil jako dvojka, ale když musel ve finále nahradit zraněnou jedničku Sylvaina Gbohoua, využil příležitosti dokonale.

Došlo i na brankáře...

Zneškodnil pokus Acquaha a pak se zaskvěl v 11. sérii, v níž přišli na řadu brankáři. Barry lapil penaltu kolegy Razaka, sám ho naopak překonal a rozhodl o divoké výhře 9:8 v rozstřelu.

Pětatřicetiletý gólman Lokerenu má přitom nepříjemné vzpomínky na český fotbal. V srpnu 2012 nastoupil v obou zápasech závěrečného předkola Evropské ligy proti Plzni. Doma Lokeren vyhrál 2:1, ale Bakošova trefa v odvetě (1:0) posunula do hlavní soutěže Viktorku.

Teď je ale Barry senzačním hrdinou Slonů. Zachránil i exsparťana Bonyho Wilfrieda. Čerstvá posila Manchesteru City totiž v rozstřelu trefila jen břevno, a tak musela až do konce dramatu trnout, aby to mužstvo nestálo titul...

Novopečené fotbalové mistry Afriky vítalo v pondělí po příletu do Abidžanu kolem jednoho miliónu lidí. Fanoušci zaplnili ulice, vylezli na budovy a metropoli Pobřeží slonoviny zahalili do národních barev oranžové, bílé a zelené. Autobus s týmem musel z letiště ke stadiónu v Abidžanu popojíždět krokem, aby se prokličkoval davem. Přímo na stadiónu čekalo několik hodin zhruba 35 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň