Hlavní obsah

Vstupenky na evropský šampionát jedenadvacítek za lidové ceny

Vstupenky na evropský fotbalový šampionát jedenadvacítek, který bude v ČR probíhat od 17. do 30. června, se budou pohybovat od 100 do 350 Kč. Nejlacinější lístky budou na zápasy ve skupinách v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti (100 až 200 Kč), nejdražší samozřejmě na finále.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hlavní ambasador fotbalového mistrovství Evropy hráčů do 21 let Pavel Nedvěd (vlevo) a předseda organizačního výboru Petr Fousek.

Článek

„Nechtěli jsme na šampionátu profitovat finančně, naším cílem je maximální návštěvnost na stadiónech. Proto ceny vstupenek jsou dostupné a odpovídají kupní síle našich lidí. I proto, že fotbal je lidovou zábavou," vysvětlil filosofii předseda organizačního výboru mistrovství Evropy do 21 let Petr Fousek.

„Až se bojím, abychom měli dost velké stadióny," doplňoval ambasador šampionátu Pavel Nedvěd.

„Ceny vstupenek jsou perfektní, neboť jsou dostupné pro všechny. Jde o obrovskou akci mající v celé Evropě velkou vážnost. Vždyť nepřijedou budoucí hvězdy, ale už hotoví fotbalisté," dodával a přidal, že třeba v Itálii je ME do 21 let obrovský zájem.

Cílem je 200 tisíc fanoušků na stadiónech

„Jde skutečně o monstrózní akci, protože u nás nikdy nic takového nebylo a dlouho nebude," potvrdil Fousek a dodal, že navzdory nízkým cenám vstupenek nebude šampionát ztrátovou záležitostí.

„Do prodeje se dostane 230 tisíc vstupenek. Na minulém mistrovství Evropy v Izraeli dosáhla návštěvnost 160 tisíc diváků, my bychom chtěli atakovat hranici 200 tisíc diváků," poznamenal předseda organizačního výboru. Podle něho se největší návštěvy ze zahraničí předpokládají z Německa, Itálie a Anglie.

Vstupenky jsou ode dnešního dne v prodeji na internetu, v nejbližších dnech budou k mání i na pokladnách čtyř stadiónů, kde se šampionát hraje - tedy v Praze na Letné, Edenu, Olomouci a Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata: