Hlavní obsah

FAČR prodloužila spolupráci se společností Sportradar

Praha

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) bude i nadále spolupracovat se společností Sportradar, jedničkou na světovém trhu v oblasti monitorování sázek na sportovní utkání. FAČR a Sportradar navázaly spolupráci již v roce 2009 a ve čtvrtek po podepsání nového kontraktu oznámily její prodloužení o další čtyři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník Martin Frýdek (uprostřed) a Milan Rundič z Trenčína - ilustrační foto.

Článek

Generální sekrerář FAČR Rudolf Řepka takový krok považuje za další znamení toho, že asociace hodlá stále aktivně přistupovat k boji s nelegálním sázením. "Společnost Sportradar se už několikrát ukázala jako náš důležitý partner a také díky ní máme dost nástrojů k tomu, aby náš fotbal zůstal čistým produktem. Společnost Sportradar poskytuje také cenné analýzy trhu se sportovními sázkami a veškerý související plnohodnotný servis. Když se naskytla šance prodloužit spolupráci, nebylo nad čím váhat. Jsme za tento krok velmi rádi a těšíme se na další spolupráci," uvedl Řepka.

"Češi jsou pro nás výborní partneři a prodloužením spolupráce sběru dat dokazují, že si nás stále představují jako hlavního partnera pro řešení problematiky s nelegálním sázením. My se těšíme, že další čtyři roky půjdeme bok po boku," doplnil Andreas Krannich, ředitel společnosti Sportradar.

Integrity officer FAČR Martin Synecký pokračující spolupráci také kvituje. "I s přispěním společnosti Sportradar se daří zachovávat integritu českého fotbalu, vzájemně spolupracujeme také při různých preventivních aktivitách. FAČR v minulosti zajistila i odborné školení specialistů z řad Policie ČR právě odborníky Sportradaru, aby také policisté porozuměli problematice prostředí kurzových sázek a možnosti narušení legálnosti prostředí," uvedl Synecký.

Švýcarská společnost Sportaradar od roku 2004 úzce spolupracuje také s Evropskou fotbalovou unií (UEFA) a policejními složkami většiny členských zemí Evropské unie. Pro potřeby FAČR od roku 2009 monitoruje dění na sázkařském trhu na úrovni Synot ligy, Poháru FAČR, Fotbalové národní ligy, Juniorské ligy, ženské nejvyšší soutěže a všech reprezentačních utkání, do nichž zasáhne český tým. Na požádání je možné získat analýzu ze sázkařského trhu týkající se jakéhokoliv dalšího zápasu.

Reklama

Související témata: