Hlavní obsah

Tottenham nechce pustit mladou hvězdu Kanea na Euro do Česka

Červnové mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v České republice bude možná ochuzeno o jednu z očekávaných hvězd, anglického útočníka Harryho Kanea. Jednadvacetiletý hráč září v této sezoně v dresu Tottenhamu a vedení londýnského klubu se bojí, aby talentovaného fotbalistu kvůli příliš náročnému programu nepotkalo "vyhoření". Trenér Mauricio Pochettino proto chce o Kaneově účasti na letním šampionátu jednat s vedením anglické asociace.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Harry Kane z Tottenhamu se raduje z gólu.

Článek

Kane v tomto ročníku odehrál za Tottenham zatím 40 zápasů, v nichž dal 24 gólů. "Asi bych uvítal, kdyby měl Harry po sezoně měsíc volno a mohl si fyzicky i psychicky odpočinout. Musíme se nějak domluvit s hráčem i asociací. Musíme najít nejlepší řešení pro všechny. Ale je to naše starost, protože jde o našeho hráče," citovala Pochettina BBC.

Vedle zápasů za Tottenham nejspíš čeká Kanea na jaře i premiérová pozvánka do seniorské reprezentace. Očekává se, že ho trenér Roy Hodgson povolá koncem března na kvalifikační zápas s Litvou a přípravné utkání s Itálií.

Anglickou jednadvacítku ve stejnou dobu čeká přípravný duel s českými vrstevníky v Praze na Letné.

Reklama

Související témata: