Hlavní obsah

Rozhodčí se vyhnul vřavě, pak za dvě sekundy čtyřikrát rázně máchnul rukou

Rio de Janeiro

Těžká situace pro rozhodčího. Ale João Batista de Arruda se s ní vypořádal celkem zdatně. A nebylo to zase až tak jednoduché, dokonce by se o této scéně dalo psát jako o noční můře, jako o něčem, co žádný sudí zažít nechce. Do rvačky se zapojili skoro všichni fotbalisti na hřišti.

Rozhodčí rozdal čtyři červené během dvou sekund.

 
Článek

V Brazílii probíhají mistrovství jednotlivých států. V Campeonato Carioca domácí Flamengo vedlo na proslulém Maracaná deset minut před koncem 2:1, už druhé vedení v zápase domácí zařídili z pokutového kopu, Vasco se ale opět všemožně snažilo srovnat. Při jednom z jeho rychlých protiútoků domácí Paulinho (26) fauloval zhruba na půlce. Sudí se bleskově připravenou žlutou kartou snažil zachránit situaci, ale prostě to nešlo. Nestihl ji udělit.

Dění na hrací ploše se dostalo do obrátek. Doslova to vřelo. Sudí vycouval z počínající vřavy, aby začal úřadovat o to rázněji po pár desítkách sekund. Předvolal si viníky a čtyřikrát během dvou sekund máchnul červenou kartou.

Viděli ji hostující Pablo Guiñazú a Bernado i domácí Anderson Pico a původce celé divočiny Paulinho. Našlo by se samozřejmě více adeptů na vyloučení, na vyvolání další vlny emocí i tohle ale stačilo bohatě.

Celkem se nehrálo pět minut, ale sudí nakonec přece jen dovedl zápas zdárně až do konce. Domácí vedení udrželi a dostali se před svého soka na třetí místo v tabulce za vedoucí Botafogo a druhou Madureiru.

Reklama

Související témata: