Hlavní obsah

Štěstí v neštěstí! Švédský fotbalový tým unikl tragické havárii zříceného airbusu

Borlänge

Okolnosti tragického pádu letadla Airbus A320 společnosti Germanwings se stále vyšetřují, nikdo ze 150 pasažérů však havárii nepřežil. Na palubě původně měli být i fotbalisté třetiligového švédského klubu Dalkurd, ti si však na poslední chvíli přebukovali letenky, což jim zachránilo život. O případu informoval německý server sport1.de.

Foto: Facebook

Fotbalisté švédského Dalkurdu.

Článek

Airbus letící z Barcelony do Düsseldorfu zmizel z radarů krátce po startu. Havaroval v těžko přístupné oblasti ve francouzských Alpách.

Na palubě měli původně být také hráči a členové realizačního týmu Dalkurd FF. Ti si ale na poslední chvíli chtěli zkrátit cestu ze soustředění v katalánské metropoli a namísto zastávky v Düsseldorfu nakonec cestovali přes Mnichov a Curych.

„Měli jsme být na palubě havarovaného letadla," přiznal sportovní ředitel klubu Adil Kizil švédským novinám Aftonbladet. „Když jsme odlétali z Barcelony, byly tam čtyři linky letící přes Alpy. Hráči byli ve třech z nich. Měli jsme obrovské štěstí, nicméně pořád je to obrovský šok pro celé mužstvo," dodal.

Dalkurd je mladý tým ze švédského města Borlänge, založen byl teprve v září 2004 kurdskými přistěhovalci.

Reklama

Související témata: