Hlavní obsah

Sedmnáctka se na ME utká se Slovinskem, Belgií a Německem

Pomorie

Čeští fotbalisté do 17 let se v základní skupině květnového evropského šampionátu v Bulharsku utkají se Slovinskem, Belgií a Německem. Rozhodl o tom dnešní los v Pomorii. Sedmnáctka si na závěrečném turnaji zahraje po čtyřech letech.

Foto: FAČR

Trenér Václav Černý.

Článek

Poprvé od roku 2002 startuje na šampionátu šestnáct celků, které jsou rozděleny do čtyř skupin a z každé z nich postoupí dva týmy do čtvrtfinále. V Bulharsku se bude hrát také o šest míst na mistrovství světa sedmnáctek v Chile. Do jihoamerické země se vedle semifinalistů kvalifikují také dva ze čtyř poražených čtvrtfinalistů, kteří si o postup zahrají mezi sebou.

Podle kouče Václava Černého jde o těžkou skupinu. "Přímo jsme se utkali jen dvakrát s Němci. První zápas nebyl žádná sláva, druhý už byl lepší a vyrovnaný. Němci pochopitelně patří celkově k favoritům na titul. Tradičně velmi silná je Belgie, která vyhrála obě skupiny a v elitní fázi kvalifikace dokonce nedostala ani jeden gól," řekl Černý.

"Slovinci mají něco z balkánské hravosti, ale jsou k tomu navíc disciplinovaní. Přiznám, že jsou pro nás zatím největší neznámá. V každém případě na turnaj pojedeme se snahou uspět a za velký úspěch bych považoval postup na světový šampionát do Chile," dodal český kouč.

Šampionát v Bulharsku se hraje od 6. do 22. května.

Reklama

Související témata: