Hlavní obsah

Vykutálení gibraltarští mladíci na nic nečekali. V minutě fotbalového chaosu doběhli soupeře

Jejich starší kolegové z A-týmu dostávají po nedávném vstupu na mezinárodní scénu většinou příděly. Mladíci z Gibraltaru také nepatří mezi špičkové evropské týmy, ale svoje krátké účinkování už korunovali výhrou v "rozvojovém" turnaji s dalšími týmy z nižších pater - Makedonií, Maltou a San Marinem.

Makedonci slavili, soupeř toho využil

 
Článek

S Makedonií na konci turnaje hráčů do 16 let domácí dlouho drželi cennou remízu. Až v závěru soupeř z Balkánu strhnul vedení na svoji stranu, gólově tak vyjádřil svoji převahu a zdálo se být jasno.

Jenže vykutálení Gibraltarané to tak nenechali. Nešlo si nepovšimnout, že Makedonci slavili jako o život, odebrali se k lavičce, objímali se, už si blahopřáli k vítězství. Ale schylovalo se pro ně k pohromě. Soupeři neváhali a pustili se do protiúoku. Z videa není úplně zřejmé, jestli sudí dal pokyn ke hře a jestli vůbec bylo správně rozehráno, ale pokud ano, nebyl důvod atak zastavovat. Makedonci byli všichni na své polovině. Co na tom, že u lavičky. Včetně brankáře. Sudí nechal vykutálené domácí hrát a pohodlně vyrovnat. Ale proč ne, když jim to Makedonci vlastní hloupostí nabídli.

Gibraltar tak ke dvěma výhrám přidal na turnaji tuto remízu 1:1, což mu stačilo na celkový triumf. Navíc mohl dostat speciální cenu za bystrost. Makedonci měli do tohoto zápasu na kontě výhru nad San Marinem a nerozhodný výsledek s Maltou, a tak se museli spokojit s druhým místem.

Reklama

Související témata: