Hlavní obsah

Schyluje se k senzaci: Messi a Ronaldo v jednom týmu!

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo v jednom dresu? S myšlenkou postavit vedle sebe klenoty Barcelony a Realu Madrid, dva nejlepší hráče planety, si fotbalový svět pohrává už dlouho, pokaždé však bleskově vyčpěla. Nyní to ovšem vypadá nadějně, podle španělského deníku Mundo Deportivo se UEFA zaobírá návrhem uspořádat zápas výběrů složených z hráčů evropských lig ze severu a jihu Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Věční rivalové Lionel Messi a Cristiano Ronaldo by se mohli představit ve stejném týmu.

Článek

Nápad evropské fotbalové asociaci předložila nejmenovaná nadnárodní marketingová společnost, UEFA ho posuzuje. Vzorem akce je údajně All Star Game zámořské NBA, v němž proti sobě stanou fanoušky vybrané basketbalové hvězdy ze Západní a Východní konference.

V tomto případě by proti sobě stál výběr složený z fotbalistů elitních ligových soutěží severní Evropy (např. anglická Premier League, německá bundesliga) a Evropy jižní (španělská La Liga, francouzská Ligue 1, italská Serie A). Mužstva by vzešla z on-line hlasování fanoušků, přičemž z jednoho klubu by mohli v utkání startovat nanejvýš tři hráči.

Volba Messiho a Ronalda do týmu „Jih" by byla stoprocentní, obrovská finanční ziskovost projektu by tudíž byla zajištěna, neboť částky za prodej televizních práv by šplhaly pořádně vysoko. Španělský list uvádí, že k utkání dojde nejdříve v roce 2017, hostil by ho některý ze stadiónů top klubů, například barcelonský Camp Nou.

UEFA sice projekt dosud neschválila, nicméně se má za to, že její šéf Michel Platini pro něj zvedne ruku, neboť zápas by shlédli fanoušci napříč celou planetou, tudíž pro fotbal výtečná propagace. Na druhou stranu se však zdá nepravděpodobné, že by z nápadu byly nadšené kluby, jež by své hvězdy měly pro duel uvolnit. Vyplácejí jim astronomické částky, risk, že se jejím klenotům něco přihodí, nebudou chtít podstupovat.

Výběry "Jih" a "Sever" podle španělského deníku El Mundo Deportivo
JIH
Brankář: Buffon
Obrana: Marcelo, Chiellini, Silva, Dani Alves
Záloha: Modric, Pirlo, Pogba
Útok: Ronaldo, Ibrahimovic, Messi
Trenér: Carlo Ancelotti
SEVER
Brankář: Neuer
Obrana: Alaba, Hummels, Terry, Ivanovic
Záloha: Hazard, Carrick, Cazorla, Robben
Útok: Alexis Sánchez, Agüero
Trenér: José Mourinho

Reklama

Související témata: