Hlavní obsah

Sebestředný tyran s IQ dvou krajíců chleba, sepsul Ibrahimovice bývalý gólman

Paříž/Praha

Francouzi už mají Ibrahimovicových excesů dost. Jeho prostořekosti, výstřelků a slovních ataků zrovna tak. „Je hloupý jako dva krajíce chleba. A namyšlený zrovna tak, i když góly dokáže dávat jen těm slabým. Zbavte se ho, pokud se chcete dostat dál,“ radí v rozhovoru pro L'Equipe vedení Paris Saint Germain někdejší francouzský reprezentační gólman Jean-Paul Bertrand-Demanes, který chytával v Nantes.

Foto: Albert Gea, Reuters

Švédský ostrostřelec Zlatan Ibrahimovic dostal od Bertranda-Demanese co proto.

Článek

To tedy třiatřicetiletý švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic rozhodně nečekal, protože s podobně ostrým atakem se zatím ve Francii nesetkal. Než totiž přišel v létě roku 2012 za dvacet miliónů eur z AC Milán do města nad Seinou, čekal Paris SG na mistrovský titul od roku 1994. A s ním ho hned v první sezóně získal, aby v té následující přidal další.

Má hrášek místo mozku

Jenže v posledních týdnech a měsících si Zlatan Francouze poštval proti sobě. Nejrůznějšími excesy a výroky na hřišti i mimo něj. Naposledy po prohře v Bordeaux, kdy se rozzuřil a svými výroky poplival nejen rozhodčí, ale celou Francii.

„Ještě jsem neviděl horšího rozhodčího, tahle pos..ná země si nezaslouží PSG," urazil Ibra celou Francii, za což ho samo sebou stihnul trest. A nic na tom neměnilo, že se ex post za výrok omluvil.

„Má hrášek místo mozku a chová se k ostatním jako idiot," opřel se  do Ibrahimovice dvaašedesátiletý fotbalový internacionál Jean-Paul Bertrand-Demanes mající na kontě jedenáct reprezentačních startů.

„Nemám ho rád. Je namyšlený, myslí si, kdoví jak není inteligentní, ale ta jeho inteligence dosahuje IQ dvou krajíců chleba," rozpovídal se někdejší reprezentační gólman Francie.

A je to taky tyran, přidal internacionál

„Přitom je dobrý leda tak když se hraje proti slabým týmům. Ale chce-li patřit k fotbalovým velikánům, musí se střelecky prosadit i třeba proti Bayernu či madridskému Realu, jako to dokážou Messi nebo Suárez," nenechal na Zlatanovi nit suchou.

„Je to kašpar a idiot. A namyšlený tyran k tomu. Nesnese v útoku žádného partnera, nechce nikoho po svém boku, protože je sebestředný a nafoukaný k tomu," narážel Bertrand-Demanes na to, že Cavani musí Ibrahimovicovi neustále ustupovat a vyklízet mu prostor.

„To je ale problém Paris Saint Germain. Pokud se chce rozvíjet, dostat ve fotbalové Evropě dál a třeba v Lize mistrů jednou překročit práh čtvrtfinále, musí se ho zbavit a prodat ho," radí francouzský internacionál vedení pařížského klubu.

Reklama