Hlavní obsah

Škůdce fotbalu se žene za šampaňským, totální anarchie. Maradona cupuje Blattera

Ammán

Sám se navyváděl vylomenin víc než dost a pro ostrá slova nikdy nejde daleko. Slavný argentinský fotbalista Diego Maradona se před volbou nového předsedy FIFA pustil do Seppa Blattera, dlouholetého prvního muže světového fotbalu. Maradona zvolil tvrdý kalibr a vyhlásil, že Blatter je škůdcem fotbalu, který změnil FIFA v totální anarchii. Proto podporuje protikandidáta, jordánského prince Alího bin Husajna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda FIFA Sepp Blatter

Článek

Kam se božsý Diego hne, tam je rušno. Nezklamal ani po příletu do jordánské metropole Ammánu, kde si slovně podal předsedu FIFA Seppa Blattera. Podle Maradony neví devětasedmdesátiletý Švýcar vůbec nic a světová fotbalová federace se pod jeho vedením změnila v totální anarchii.

"Od svého příchodu už napáchal dost škody. Je čas, aby odstoupil a nechal nás, kteří jsme při plné síle, abychom renovovali fotbal," prohlásil čtyřiapadesátiletý Maradona na asijském fóru Soccerex. "Jak fotbalový svět ví, uvnitř FIFA panuje totální anarchie. Jediný člověk rozhoduje o všem, přestože neví vůbec nic. Proto je čas na změnu a i vlastní kolegové by mu měli doporučit odchod," doplnil kapitán mistrů světa z roku 1986.

Blatter usiluje o pátý prezidentský mandát za sebou. Maradona bude v květnových prezidentských volbách podporovat jeho protikandidáta, jordánského prince Alího bin Husajna.

"Kdybych nevěřil, že Alí bude dobrým prezidentem, tak bych tu nebyl," ujistil Maradona.

Argentinec kritizuje také kontroverzní rozhodnutí FIFA o volbě pořadatelů pro MS v roce 2018 (Rusko) a 2022 (Katar). "Blatter se bojí, že při krájení dortu zůstane bez svého podílu. Já jsem hrál na čtyřech světových šampionátech a tohle mě uráží. Já běhal za míčem, ale Blatter se žene za šampaňským," dodal bývalý záložník Barcelony či Neapole.

Proti Blatterovi se 29. května ve volbách vedle Bin Husajna postaví také bývalý portugalský reprezentant Luís Figo a předseda nizozemského fotbalového svazu Michael van Praag.

Reklama