Hlavní obsah

Bývalý viceprezident FIFA Warner se přihlásil policii

Bývalý viceprezident FIFA Jack Warner, jenž je jedním ze 14 lidí obviněných v korupčním skandálu ve světovém fotbale, se sám přihlásil policii v Trinidadu a Tobagu. Na dvaasedmdesátiletého funkcionáře a místního politika vydaly zatykač americké úřady.

Foto: Andrea De Silva, Reuters

Jack Warner z Trinidadu a Tobaga, jeden z mužů, kterého se týká aféra FIFA.

Článek

Warner strávil noc na dnešek ve vězení, poté by měl být propuštěn na kauci. Tu soud stanovil v přepočtu na 360 000 eur (9,8 miliónu korun). Warner také musí odevzdat pas a dvakrát týdně se hlásit na policii.

Bývalý prezident konfederace Severní a Střední Ameriky a Karibiku (CONCACAF) si od soudce vyslechl obvinění v osmi bodech. U soudu by se měl znovu objevit 12. července.

Warner je podezřelý z toho, že se podílel na korupčním jednání při volbě pořadatele mistrovství světa 1998 (Francie) a 2010 (JAR). "Ať už se proti mně plánuje cokoli, neuspěje to," uvedl na facebooku Warner několik hodin předtím, než se přihlásil na policii.

Dlouholetý funkcionář Warner nepůsobí ve fotbale od roku 2011, kdy se svých funkcí vzdal v souvislosti s korupčním skandálem při volbě prezidenta FIFA.

Reklama

Související témata: