Hlavní obsah

Viceprezident FIFA Gill potvrdil, že po Blatterově zvolení končí

Místopředseda Anglické fotbalové asociace David Gill dnes potvrdil, že kvůli znovuzvolení Seppa Blattera prezidentem FIFA rezignuje na funkci viceprezidenta výkonného výboru FIFA. Splní tak slib, který dal ve čtvrtek před volbami. Bývalý ředitel Manchesteru United už se nezúčastnil dnešního úvodního zasedání světové fotbalové exekutivy.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

David Gill (uprostřed).

Článek

"Nesahám k tomuto kroku s lehkým srdcem, ale zničující události posledních tří dní mě přesvědčily, že je pro mě nepřijatelné být členem výkonného výboru FIFA pod současným vedením," řekl Gill, který ve volbách stejně jako většina Evropy podporoval Alího bin Husajna.

"Přijímám, že pan Blatter byl demokraticky zvolen a přeji FIFA, aby se úspěšně vypořádala s problémy, kterým čelí. Ale moje profesionální reputace je pro mě velmi důležitá a prostě nevidím možnost, že by se vše otočilo v dobro pro světový fotbal, když pan Blatter zůstává na svém místě. Proto se chci soustředit hlavně na svou práci pro UEFA a anglický fotbal," uvedl Gill.

Sedmapadesátiletý Brit byl přitom do vedení FIFA zvolen UEFA teprve letos v březnu, kdy nahradil Jima Boyce a měl před sebou čtyřletý mandát. UEFA nyní bude muset zvolit jeho nástupce.

Reklama