Hlavní obsah

Klokani vyrazili i s nezmarem Dinem vstříc Maradonovi

Praha

Bohemians 1905 budou hrát Ligu mistrů a nastoupí v ní i se svou největší hvězdou, útočníkem Janem Kollerem. Jedná se samozřejmě o plážové fotbalisty, kteří se loňskou obhajobou prvenství v domácí superlize kvalifikovali na Euro Winners Cup, tradiční turnaj mistrů evropských zemí, který opět hostí italská Catanie.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Jan Koller si oblíbil plážový fotbal.

Článek

Dino je prostě nezmar. Před týdnem se Jan Koller jako host představil v pražském Edenu na Setkání legend, repríze finále mistrovství Evropy 1996 mezi českými a německými fotbalisty. A od úterka teď už zase bude hrát plážovou Ligu mistrů v Catanii, kde za domácí nastoupí také Diega Maradonu junior.

Koller je hlavním trumfem Bohemky. Je mu sice už 42 let, ale se svými 202 centimetry pořád ani v hlubokém písku neztrácí přednosti, jimiž proslul na zeleném pažitu.

„Když jsem se nechal zlákat na beach, někteří kamarádi mě strašili, že se svou figurou se zabořím půl metru do písku a budu velký jak Maradona. Zapomněli však na to, že mě nosí chodidla velikosti 14, s nimiž by Diego vypadal jako se sněžnicemi," směje se Honza.

„Navíc právě měkký a většinou teplý povrch hřiště šetrný k mým starým kloubům a pravidelné užívání Wobenzymu mi prodlužují fotbalový život," vysvětluje svoji překvapivou hbitost populární Dino.

Pražané outsidery skupiny

Tým kolem Kollera a kapitána české reprezentace Martina Chalupy se prestižní soutěže, plážové obdoby Ligy mistrů jak ji známe z velkého fotbalu, zúčastnil už v loňském roce a na nováčka si vůbec nevedl špatně. Na žhavém sicilském písku Klokani doskákali až do osmifinále.

Obhajoba bude těžká, páteční los totiž Bohemku poslal do „skupiny smrti" s domácím favoritem BS Catania, německým BST Chemnitz a španělským CD Murcia. „Jsme outsidery skupiny, nemáme co ztratit. Všichni jsme však už nedočkaví a připraveni se poprat alespoň o postup ze skupiny," ujišťuje Martin Chalupa.

Přehlídka největších hvězd beachfotbalu

Zároveň se jako trenér těší na sledování největších hvězd beachfotbalu. „Je úžasné na vlastní oči sledovat legendárního Portugalce Madjera nebo španělského střelce Gomeze. Jsem zvědavý i na vycházející švýcarskou hvězdu Noela Otta a domácího Diega Maradonu juniora. Dívat se na ně je určitě mnohem zábavnější, než je osobně bránit," usmívá se hrající trenér zelenobílých.

Turnaj v Catanii začíná v úterý 2. června, finále je v neděli 7. června. Všechna utkání můžete sledovat na beachsoccer.com.

Sestava Bohemians 1905:
Adam Hájek
Martin Starec
Josef Vladyka
Petr Mandík
Michal Špulka
Tomáš Nosek
Filip Vyhnal
Pavel Stejskal
Martin Chalupa
David Radosta
Jan Koller

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice