Hlavní obsah

Skandál FIFA roste. Warner se bojí o život a slibuje, že odhalí lavinu Blatterových tajemství

Praha

Koho všeho strhne a kde až se zastaví!? Korupční skandál čelních představitelů Mezinárodní fotbalové federace FIFA nekončí, naopak jen bují a otevírá nové souvislosti a podezření. Pro anglosaská média je momentálně hitem prohlášení Jacka Warnera. Bývalý viceprezident FIFA tvrdí, že se bojí o svůj život. Zároveň v televizním vystoupení slíbil, že odhalí „lavinu“ tajemství, jež se mají týkat také rezignujícího předsedy Seppa Blattera!

Foto: Andrea De Silva, Reuters

Bývalý místopředseda fotbalové federace FIFA Jack Warner.

Článek

Skandál FIFA zaměstnává vyšetřovatele doslova po celé zeměkouli. Tak třeba australská policie prověřuje okolnosti neúspěšné kandidatury Austrálie na pořádání MS 2022. Organizační výbor převedl 500 000 dolarů na konto CONCACAF, peníze podle šéfa australského fotbalu Franka Lowryho tehdejší předseda CONCACAF Jack Warner zpronevěřil.

A živo je také v Africe. Elitní policejní jednotka Jihoafrické republiky Hawks otevřela vyšetřování úplatkářské kauzy ve věci přidělení MS 2010. Zástupci země měli podle amerických prokurátorů zaplatit právě Warnerovi 10 miliónů dolarů za přidělení práva uspořádat světový šampionát.

Delegáti federací ze zemí CONCACAF měli následně hlasovat pro JAR v kandidátském boji o uspořádání MS 2010.

Již nebudu nic skrývat, vyhlásil Blatterův kumpán

A co na to svého času nejbližší Blatterův spolupracovník? Reaguje po svém. Jack Warner učinil mimořádné televizní vystoupení a prohlásil, že se bojí o svůj život. Tvrdí, že se mimo jiné prokáže spojení mezi řídícím orgánem světového fotbalu a celostátními volbami v jeho rodném Trinidadu a Tobago.

„Už nebudu skrývat žádná tajemství. Bude to lavina," prohlásil Warner. A to si pište, že nová fakta se mají týkat také Seppa Blattera, který na svoji funkci rezignoval jen čtyři dny poté, co byl do čela FIFA znovu zvolen!

„Vím, jak to ve FIFA chodí. Mám dokumenty, které se týkají Seppa Blattera. A nejen jeho," avizuje Warner.

Ještě před pár dny neotřesitelný šéf FIFA se má asi na co těšit...

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín