Hlavní obsah

Němci přijedou na ME jednadvacítek i s vítězem Ligy mistrů Ter Stegenem

Praha

V konečné nominace Německa na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Praze nechybí ani čerstvý vítěz Ligy mistrů brankář Marc-André ter Stegen. V neděli to oznámil trenér Horst Hrubesch, který měl v širším výběru čtyři gólmany pro případ, že by gólman Barcelony nakonec nedorazil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Brankář Barcelony Marc-André ter Stegen ve finále Ligy mistrů proti Juventusu.

Článek

Ter Stegen, který v sobotu pomohl katalánskému celku k triumfu 3:1 ve finále LM s Juventusem Turín, účast potvrdil, a tak Hrubesch vyškrtnul jiného brankáře Lorise Kariuse z Mohuče. Ve výběru 23 jmen se z širší nominace nedostalo také na obránce Jeremyho Toljana z Hoffenheimu a záložníka Jeana Zimmera z Kaiserslauternu.

Dánsko přijede na evropský šampionát bez svého klíčového stopera Jorese Okoreho. Hráč pravidelně nastupující v anglické lize za Aston Villu sice byl v širší nominaci jednou ze soupeřů českého týmu v základní skupině, ale nakonec z ní vypadl kvůli zranění.

Rodák z Pobřeží slonoviny žijící v Dánsku od tří let v tomto ročníku odehrál 23 zápasů Premier League a díky svému důrazu měl být základním stavebním kamenem dánské defenzivy. Zranění kolena ho však na turnaj nepustilo.

V dánském výběru jinak nechybí žádná z očekávaných opor včetně křídelního útočníka Viktor Fischer z Ajaxu Amsterodam. V nabitém útoku se nedostalo na vzdáleného příbuzného Didiera Drogby Kennetha Zohoreho.

Italové přijedou i s Berardim

Dánové se sejdou v pondělí 8. června, o tři dny později je čeká generálka se Švédskem a do Prahy dorazí 13. června.

Švédsku bude chybět z klíčových hráčů jen zraněný bek Mattias Johansson z Alkmaaru. K dispozici budou i útočné hvězdy John Guidetti a Isaac Kiese Thelin, který před rokem pomohl Malmö gólem vyřadit Spartu v předkole Ligy mistrů, či stoper Alexander Miloševič.

O žádnou opor těsně před turnajem nepřišla ani Itálie, a tak se trenérovi Luigimu Di Biagiovi nevešli do konečné nominace Nicola Murru (Cagliari), Jacopo Dezi (Crotone), Valerio Verre (Udine) a Samuele Longo (Inter Milán). V Olomouci a Uherském Hradišti se představí hvězdný útočník Domenico Berardi, který v tomto ročníku hostoval z Juventusu v Sassuolu a s 15 góly patřil k nejlepším střelců Serie A.

Konečná nominace Německa na ME fotbalistů do 21 let:
Brankáři:
Timo Horn (Kolín nad Rýnem)
Bernd Leno (Leverkusen)
Marc-André ter Stegen (Barcelona)
Obránci:
Matthias Ginter (Dortmund)
Christian Günter (Freiburg)
Dominique Heintz (Kaiserslautern)
Robin Knoche (Wolfsburg)
Julian Korb (Mönchengladbach)
Nico Schulz (Hertha)
Záložníci:
Maximilian Arnold (Wolfsburg)
Leonardo Bittencourt (Hannover)
Emre Can (Liverpool)
Johannes Geis
Yunus Malli (oba Mohuč)
Max Meyer (Schalke)
Joshua Kimmich (Lipsko)
Felix Klaus (Freiburg)
Moritz Leitner (Stuttgart)
Amin Younes
Kerem Demirbay (všichni Kaiserslautern)
Útočníci:
Serge Gnabry (Arsenal)
Philipp Hofmann (Kaiserslautern)
Kevin Volland (Hoffenheim)

Reklama

Související témata: