Hlavní obsah

Švancara založil petici za nový stadión, podepsal ji i brněnský primátor

Brno

Bývalý fotbalista Zbrojovky Petr Švancara se stal prvním signatářem petice, která požaduje po vedení města Brna, aby udělalo maximum pro vybudování nového stadiónu za Lužánkami nejpozději do roku 2020.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Švancara

Článek
Fotogalerie

„Bylo to místo, kde se až do začátku nového století scházely tisíce lidí bez rozdílu společenského postavení a politického názoru. Já jsem zde jako kluk podával nejprve dospělým fotbalistům míče a pak jsem tady vstřelil i premiérový ligový gól. Teď se sem chci vrátit v roli fanouška. Petici jsem podepsal nejen jako sportovec, ale především jako Brňan. Věřím, že se připojí tisíce dalších lidí, jimž na stadiónu, který roky chátral, rovněž záleží," uvedl Švancara, jenž se chystá za Lužánkami odehrát poslední červnovou sobotu svůj rozlučkový zápas s kariérou.

Se stovkami dobrovolníků odpracoval poslední týdny spoustu brigádnických hodin na aspoň částečném zvelebení legendárního stánku. Na jeho exhibici se už prodalo všech 23 000 vstupenek.

Petici za nový stadión, která bude Brňanům k dispozici především ve vybraných restauracích, už spolupodepsal také primátor Petr Vokřál (ANO).

„Na Zbrojovku jsem v jejích slavných časech samozřejmě chodil a dobře si pamatuju tu neskutečnou atmosféru na plném stadiónu. Jsem přesvědčený, že je reálné moderní stánek na stejném místě postavit. Už jsme podali žádost o územní rozhodnutí a hodláme využít architektonickou studii, která už z dřívějška existuje. Dokonce nás již kontaktovaly některé mezinárodní společnosti, které by stadión vybudovaly a poté i provozovaly. Nejpozději v průběhu příštího roku chceme mít jasno, kdo a za kolik stadión postaví," sdělil Vokřál. Podle něj by měl mít kapacitu 22 500 diváků, stát bude od 1,7 do 2,5 miliardy korun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín