Hlavní obsah

To je trapas! Uruguayská hvězda se omlouvala za hrubou neznalost zeměpisu

Pořádnou ostudu si ještě před zahajovacím utkáním svého týmu na Copa América uřízl útočník Uruguaye Édinson Cavani. Zeměpis není jeho silnou stránkou, jelikož před sobotním duelem jihoamerického mistrovství proti Jamajce mluvil o africkém protivníkovi...

Édinson Cavani zřejmě nedával při hodinách zeměpisu pozor.

 
Článek

Copa América se každoročně zúčastní deset jihoamerických národních týmů a další dva na pozvání. Tradičním účastníkem je Mexiko, ale na šampionátu už hrály i Kostarika, Japonsko a příští rok turnaj poprvé hostí i nejihoamerická půda - Spojené státy americké.

Kromě národního mužstva Tricolor letos přicestovala do Chile i reprezentace Jamajky. Ostrovní celek z Karibiku ale uruguayská hvězda na tiskové konferenci zaměnila za někoho úplně jiného...

„Respektujeme Jamajku jako kterýkoliv jiný tým. Ve fotbale už není silnějších a slabších soupeřů. Na africké týmy si musíme dát pozor, nesmíme je podceňovat," řekl Cavani na tiskové konferenci v Antofagastě. Že by útočníkovi PSG zatemnilo mysl pouštní klima?

Po zhruba dvou hodinách se osmadvacetiletý reprezentant Uruguaye kál prostřednictvím sociálních sítí. „Omlouvám se celé Jamajce. Nevědomky jsem omylem srovnával váš tým s jiným africkým mužstvem a řekl to jen napůl. Doufám, že to vezmete s humorem a nikoliv jako útočnou poznámku," uvedl rodák z města Salto, tedy stejného místa, z kterého pochází i jeho krajan Luis Suárez. Ten ale na Copa América kvůli disciplinárnímu trestu za kousnutí nestartuje.

Reklama

Související témata: