Hlavní obsah

Fotbalisté Žižkova se přihlásili do ČFL

Praha

Fotbalisté Viktorie Žižkov budou v následující sezoně hrát třetí nejvyšší soutěž. Pražský klub, který nedostal licenci pro druhou ligu, na svých internetových stránkách oznámil, že se přihlásil do ČFL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Viktorie Žižkov Luděk Vinš.

Článek

Žižkov v minulém ročníku Fotbalové národní ligy skončil čtvrtý. Důvody neudělení licence sice oficiálně nebyly zveřejněny, pravděpodobně ale jde o dlouhodobé finanční problémy. Klub podle radnice Prahy 3 dluží téměř milión korun za nájem stadionu a spor už míří k soudu.

Během jara také údajně několik měsíců nedostávali výplaty ani fotbalisté Viktorie. Protože se za Žižkov nenašel žádný náhradník, bude v nové sezóně Fotbalové národní ligy poprvé startovat jen 15 celků.

Zatím se však neví, kde Žižkovští budou třetí ligu hrát. Klubu by mohlo být soudně nařízeno vyklizení stadionu na Seifertově třídě, ale vyloučena prý není ani dohoda o dalším setrvání v areálu pod televizní věží. Spekulovalo se také o hřišti na Vítkově.

"O dalších nezbytných věcech, které se týkají mužstva a podobně, se intenzivně jedná a budeme o nich informovat v okamžiku, kdy budou ke zveřejnění," uvedl Žižkov na svém webu.

Reklama

Související témata: