Hlavní obsah

Strkat prst mezi půlky se Jarovi nevyplatilo. Na Copa América si už asi nekopne

Ohavný incident v podání chilského obránce Gonzala Jary, který v 63. minutě čtvrtfinálového duelu mistrovství Jižní Ameriky mezi domácím výběrem a Uruguayí strčil prst do zadnice útočníka Edinsona Cavaniho, nezůstal dlouho bez odezvy. Britský deník Daily Mail ve čtvrtek informoval o tom, že si zadák německé Mohuče na Copa América už nezahraje.

Bizarní chování Gonzala Jary

 
Článek

Okamžik, po kterém se Jara stal terčem posměchu, se stal v 63. minutě za stavu 0:0. Jara, který se na hranici středového kruhu chystal rozehrát přímý volný kop, se jemně popichoval s Cavanim. To hlavní ale mělo teprve přijít!

Po provedení standardní situace se Jara vydal k uruguayskému forvardovi a dopustil se provokativního činu, který Cavani v žádném případě nečekal. Jara mu strčil prst mezi půlky a Cavani se po něm bleskově ohnal. Soupeře lehce plácnul po tváři, Jara však zareagoval, jakoby inkasoval tvrdý direkt. Teatrálně padl k zemi, a protože hlavní arbitr Sandro Ricci viděl pouze odplatu Cavaniho, unikl chilský stoper karetnímu trestu.

Pro Cavaniho to byla v ten moment už druhá žlutá a po následné červené tak předčasně putoval pod sprchy. Chilané nakonec vyhráli 1:0 po trefě Isly a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy turnaje. V klíčových bojích ale budou postrádat Jaru, který dodatečnému trestu s největší pravděpodobností neujde. Jihoamerická organizace CONMEBOL oznámila, že na základě televizních záběrů zahájila s devětadvacetiletým fotbalistou disciplinární řízení.

Už brzy po utkání jeden z jihoamerických novinářů Juan Arango na svém twitterovém účtu hlásil, že Jara na šampionátu dohrál. Pikantní je, že k incidentu došlo přesně rok poté, co uruguayský kanonýr Luis Suárez kousl během zápasu mistrovství světa v Brazílii italského obránce Giorgia Chielliniho. Obávaný střelec, který po MS zamířil z Liverpoolu do Barcelony, přišel o zbylé duely svého mužstva na šampionátu. Navíc nemohl za katalánský velkoklub v úvodu loňské sezóny nastupovat v soutěžních střetnutích.

Reklama

Související témata: