Hlavní obsah

Chile - Peru 2:1Potomci bájných Inků si finále Copa América nezahrají, Chilané mají šanci na první triumf

Aktualizováno

Fotbalisté Chile si na domácím jihoamerickém šampionátu Copa América zahrají o svůj premiérový titul. V pondělním semifinále porazili Peru 2:1, oba góly vstřelil útočník Neapole Eduardo Vargas. Druhý finalista turnaje vzejde dnes v noci z dvojice Argentina - Paraguay (od 1:30, živě Sport 1).

Chilané si zahrají finále Copa América.

 
Článek
Fotogalerie

Chilané se na Estadio Nacional v metropoli Santiagu prali s odporem potomků bájných Inků, avšak nakonec uspěli. Nejprve se sice strachovali po nastřelené tyčce Farfána, pak jim ale napomohl stoper Peru Zambrano. Ten se nechal už ve 20. minutě hloupě vyloučit poté, co šlapákem udeřil do zad domácího záložníka Aranguize a musel předčasně pod sprchy.

Ještě na konci první půle poslal Chilany do vedení Vargas, který se štěstím dorazil Sanchézův centr, jenž se odrazil od levé tyčky peruánské branky. Avšak hosté se nevzdali a po jednom z protiútoků se dočkali v 60. minutě vyrovnání, míč si srazil do vlastní branky Gary Medel. Chilský stoper z Interu Milán, přezdívaný Pitbull, však o čtyři minuty později přesnou přihrávkou našel opět Vargase a šikovný útočník se z dálky trefil skvěle pod břevno.

Reprezentace Chile si v domácích podmínkách zahraje o svůj premiérový triumf na Copa América, předchozí čtyři pokusy vždy skončily porážkou. Naposledy byla reprezentace La Roja ve finále v roce 1987 v Argentině, tehdy ale podlehla 0:1 Uruguayi.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Chile:
Semifinále (Santiago de Chile):
Chile - Peru 2:1 (1:0)
Branky: 42. a 64. Vargas - 60. vlastní Medel. ČK: 20. Zambrano (Peru).

Reklama

Související témata: