Hlavní obsah

Argentina - Paraguay 6:1Argentina rozcupovala Paraguay a postoupila do finále Copy América

Ve finále jihoamerického šampionátu Copa América ve fotbale se s domácím výběrem Chile střetne Argentina. Fotbalisté kolem Lionela Messiho ve druhém semifinále deklasovali Paraguay 6:1. Dva góly zařídil Di María, Messi si u tří připsal asistenci.

Argentina rozstřílela Paraguay

 
Článek

Favorit zápasu vedl už po čtvrthodině hry. Právě Messi nacentroval míč z levé strany ze standardní situace a ve vápně se nejlépe zorientoval Rojo, který zblízka otevřel skóre zápasu. Neuběhlo ještě ani dalších patnáct minut a Argentinci vedli už o dva góly. A znovu měl v gólové akci prsty slavný fotbalista Barcelony. Messi totiž parádní kolmicí vysunul Pastoreho, který nedal přízemní střelou brankáři Villarovi šanci.

Paraguayci vykřesali jiskru naděje v závěru první půle, když se vydařenou střelou z první postaral o snížení Barrios. Gól do šatny ale Argentincům vaz nezlomil. Naopak. Odpor outsidera dokonale zlomil fotbalista Manchesteru United Ángel Di María, který se nejdříve prosadil po rychlém brejku pouhé dvě minuty po návratu z šaten a další gól přidal o dalších šest minut později po nádherném sólu Messiho.

Sám Di María pak deset minut před koncem zápasu nacentroval z levé strany do vápna, kde se hlavou prosadil Agüero. A skóre zápasu uzavřel po další Messiho asistenci Higuaín, který přišel na hřiště o dvě minuty dříve.

Argentinci, kteří mohou Copu Américu vyhrát po 22 letech, jednoznačně postoupili do finále. V tom se v sobotu od 22 hodin středoevropského času střetnou na Estadio Nacional v Santiagu s domácím Chile.

Copa América, fotbalové mistrovství Jižní Ameriky v Chile - semifinále:
Argentina - Paraguay 6:1 (2:1)
Branky: 47. a 53. Di María, 15. Rojo, 27. Pastore, 80. Agüero, 83. Higuaín - 43. Barrios.
Kdo vyhraje Copa América 2015?
Argentina
78,8 %
Chile
21,2 %
Celkem hlasovalo 4307 čtenářů.

Reklama

Související témata: