Hlavní obsah

Japonsko - Anglie 2:1Obhájkyně titulu poslal do finále MS vlastní gól

Vlastní gól Laury Bassettové ze druhé minuty nastaveného času ukončil tažení anglických fotbalistek mistrovstvím světa. Angličanky v semifinále prohrály s obhájkyněmi titulu z Japonska 1:2.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Nešťastná Angličanka Laura Bassettová (vpravo) si dala v semifinále MS s Japonskem vlastní gól, na snímku s Josanne Potterovou.

Článek

Úřadující šampiónky se v Edmontonu ujaly vedení ve 32. minutě, kdy Mijamaová proměnila pokutový kop. Angličanky ještě před přestávkou vyrovnaly rovněž z penalty zásluhou Williamsové. Když už se schylovalo k prodloužení, zasáhla jednatřicetiletá Bassettová před vlastní brankou míč při pokusu o odkop tak nešťastně, že se od břevna odrazil do brány.

Plačící Bassettová pak po závěrečném hvizdu dlouho ležela na hřišti obličejem na zemi a spoluhráčky ani trenér ji nedokázali utěšit. "Těžká porážka, hrozně těžká," posteskl si po utkání kouč Mark Sampson, jenž rovněž neskrýval červené oči. "O zápase ani mluvit nemůžu. Můžu jen říct, jak hrozně hrdý jsem na svůj tým," řekl.

Japonky se v repríze posledního finále z roku 2011 utkají v neděli o titul s výběrem USA, který před čtyřmi lety v Německu porazily na penalty. Angličanky, pro něž byl už postup do semifinále historickým maximem, čeká duel o bronz s Německem, které ještě nikdy neporazily.

Mistrovství světa fotbalistek v Kanadě - semifinále:
Japonsko - Anglie 2:1 (1:1)
Branky: 32. Mijamaová z pen., 90.+2 vlastní Bassettová - 41. Williamsová z pen.

Reklama

Související témata: