Hlavní obsah

Touha po titulu zavlála Ronaldinha zpátky do vlasti

Rio de Janeiro

Nakonec dal Turecku košem, a vrátil se do rodné Brazílie. Bývalý dvojnásobný nejlepší fotbalista světa Ronaldinho bude hrát za Fluminense. S klubem z Ria de Janeiro podepsal smlouvu do konce příštího roku.

Foto: Sport.cz

Fotbalový záložník Ronaldinho při podpisu nové smlouvy s Fluminense.

Článek

Užuž to vypadalo, že v pětatřiceti letech zamíři Ronaldinho do Antalyasporu, nováčka nejvyšší turecké ligy. Nakonec plány změnil a vrátil se zpátky do vlasti. Zkušený záložník doufá, že se mu povede v novém působišti vyhrát brazilskou ligu, neboť titul z domácí soutěže mu chybí.

"To je jedna z věcí, která mě hodně motivovala k návratu domů. Navíc mě láká možnost hrát na Maracaná," uvedl Ronaldinho, který byl naposledy hráčem mexického Querétara, kde skončil předčasně po necelém roce.

Na kontě má ligové tituly s AC Milán a Barcelonou, s kterou vyhrál i Ligu mistrů. V Brazílii v minulosti nastupoval za Gremio, Flamengo a Atlético Mineiro, s kterým získal Pohár osvoboditelů. Ligovou soutěž ve své vlasti však mistr světa z roku 2002 nikdy nevyhrál.

S Fluminense, které je momentálně v tabulce třetí, začne Ronaldinho trénovat 27. července. Podle brazilských médií si vydělá měsíčně 190.000 dolarů (4,6 milionu korun) plus bonusy z prodeje klubových suvenýrů.

Reklama