Hlavní obsah

Trinidad a Tobago - Kuba 2:0Trinidad a Tobago už má jisté čtvrtfinále Zlatého poháru

Fotbalisté Trinidadu a Tobaga porazili na mistrovství Severní a Střední Ameriky Kubu 2:0 a s předstihem si zajistili postup do čtvrtfinále. Ve druhém nedělním utkání skupiny C se Mexiko, které patří k favoritům Zlatého poháru, nedokázalo prosadit proti Guatemale a uhrálo jen bezbrankovou remízu.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Kubánský záložník Ariel Martinez v utkání s Trinidadem and Tobagem.

Článek

Tým Trinidadu a Tobaga rozhodl o druhém vítězství na turnaji v prvním poločase, kdy se trefili Sheldon Bateau a Andre Boucaud. Ještě před přestávkou ale mužstvo přišlo o brankáře Jana Michaela, který musel kvůli zranění stehenního svalu vystřídat.

Náhradní gólman Marvin Phillip ve druhé půli neměl příliš práce. Kubánci, kteří v úvodu šampionátu ztratili dva hráče, kteří se rozhodli v USA emigrovat, nedokázali ani ve druhém zápase dát gól a se skóre 0:8 jsou v tabulce poslední.

Mexiko, které v úvodním duelu nastřílelo Kubáncům šest gólů, se tentokrát proti Guatemale marně snažilo o dobytí branky. Ačkoli hráli Mexičané po většinu zápasu na soupeřově polovině, prosadit se nedokázali a po závěrečném hvizdu sklidili od více než 62 tisíc diváků na vyprodaném stadionu v arizonském Glendale nespokojené bučení. Hrstka fanoušků Guatemaly naopak remízu slavila jako vítězství.

Do vyřazovací části postoupí z každé skupiny první dva týmy, zbývající dvě místa obsadí nejlepší mužstva ze třetích míst.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky v USA:
Skupina C:
Trinidad a Tobago - Kuba 2:0 (2:0)
Branky: 16. Bateau, 41. Boucaud.
Guatemala - Mexiko 0:0
1.Trinidad a Tobago22005:16
2.Mexiko21106:04
3.Guatemala20111:31
4.Kuba20020:80

Reklama

Související témata: