Hlavní obsah

Grandiózní návrat. Téveze v Boce vítalo přes 40 tisíc fanoušků i Maradona

Buenos Aires

Fotbalisté Juventusu definitivně přišli o svého nejlepšího střelce Carlose Téveze. Jednatřicetiletý argentinský reprezentant, který v minulé sezóně nastřílel v dresu Staré dámy 29 gólů, se vrátil do rodné vlasti. Na stadiónu La Bombonera, domovském stánku klubu Boca Juniors, ho vítalo přes 40 tisíc natěšených příznivců, ze své čestné lóže mu mával také legendární Diego Maradona.

Přivítání Carlose Téveze v Boce Juniors.

 
Článek

Tévez s díky odmítl nabídku na přestup do Atlétika Madrid. „Děkuji Diegovi Simeonemu za velký zájem, ale poslední rok jsem toužil po návratu domů. Když jsem z Bocy odcházel, bylo mi dvacet. Teď je mi 31 let - jsem vyzrálejší, zkušenější, a mladým hráčům půjdu příkladem. Přicházím v nejlepší formě," sdělil Tévez fanouškům.

Příznivci se mu odvděčili mohutným aplausem, na stadiónu nechyběl ani ohňostroj, oficiální představení vysílaly živě čtyři televizní stanice. Jako by chtěli dát najevo, kdo je v Argentině dlouhodobě nejpopulárnějším fotbalistou...

Carlos Tévez
Kariéra: Boca Juniors - Corinthians - West Ham United - Manchester United - Manchester City - Juventus Turín - Boca Juniors
Klubové úspěchy: Mistr Argentiny i Brazílie, trojnásobný šampión Premier League, dvojnásobný mistr italské Serie A, vítěz Poháru osvoboditelů, Ligy mistrů, MS klubů i jeho předchůdce Interkontinentálního poháru, šampión Copa Sudamericana, Anglický ligový pohár, FA Cup, Coppa Italia, FA Community Shield, Italský Superpohár.
Reprezentační úspěchy: Zlato na OH 2004 v Aténách, Zlatá kopačka pro nejlepšího střelce.
Individuální ceny: 3x jihoamerický fotbalista roku, 2x nejlepší fotbalista Argentiny, nejlepší hráč brazilské ligy, nejlepší střelec anglické ligy, hráč sezóny (West Ham, 2x Manchester City a 2x Juventus).

Juventus dostane za „Apače" symbolické odstupné 6,5 miliónu eur (180 miliónů korun), ale více může z Tévezova přestupu profitovat v budoucnu. Boca má obrovskou zásobárnu mladých talentů a hned čtyři její hráči se přesouvají do Turína. Osmnáctiletý útočník Guido Vadalá stráví v Juventusu dvě sezóny a Stará dáma jej pak může za 9,4 miliónu eur nastálo odkoupit. Vedení italského klubu má od sezóny 2017/2018 opci i na trojici talentovaných záložníků Rodrigo Bentancur, Franco Cristaldo a Adrián Cubas.

Tévez si po náročné sezóně nevezme ani krátkou dovolenou. Argentinská liga je ve své polovině a Carlitos chce po její zimní přestávce rovnou hrát.

„Trenér Rodolfo Arruabarrena mě dobře zná. Zítra si s týmem zatrénuju a uvidíte, že už v sobotu budu na duel s Quilmes v dobré kondici," dodal Tévez, jenž se stane další ozdobou tamní Primera División. Za konkurenční River Plate totiž hrají Pablo Aimar s Javierem Saviolou, své aktivní a bohaté sportovní kariéry v Argentině nedávno ukončili i hvězdní Juan Román Riquelme, Gabriel Heinze, Roberto Ayala nebo Juan Sebastián Verón.

Reklama

Související témata: