Hlavní obsah

Přestaňme ho rozmazlovat jako dítě, nabídl Maradona radu, jak pomoci kritizovanému Messimu

Buenos Aires

Raději odletěl i s rodinou na dovolenou do Karibiku, protože doma nemohl vydržet. Argentina má totiž božskému Messimu za zlé, že ani tentokrát nedovedl fotbalovou reprezentaci své země k triumfu, který na jihoamerickém šampionátu všichni čekali. Před rokem to nedokázal ve finále mistrovství světa, které Argentinci prohráli v prodloužení s Německem, tentokrát selhal ve finále Copa América, kde jeho tým podlehl po penaltovém rozstřelu domácímu Chile.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Zklamaný Lionel Messi sundavá po prohraném finále na Copě Américe z krku stříbrnou medaili

Článek
Fotogalerie

Messi nesl nezdar velice těžce. „Není ve fotbale nic tak bolestivé, jako když ztratíte finále," napsal po několika dnech mlčení na své facebookové stránce, zatímco fotbaloví fanoušci, stejně jako experti v jeho rodné zemi se přeli a přou, zda je vůbec pro reprezentaci přínosem.

Kde to jsme, rozpálil se Diego

V některých novinách a internetových serverech se dokonce objevily ankety, v nichž mají čtenáři hlasovat, zda má Lionel Messi v národním týmu vůbec pokračovat. To proto, že největší a v současnosti nejslavnější argentinská hvězda nenaplnila během jihoamerického šampionátu naděje do ní vkládané. Messi se proměnil spíše v nahrávače, v šesti zápasech vstřelil jen jeden jediný gól.

Přitom v Barceloně, kterou přivedl k vítězství v Lize mistrů, španělské lize i Královském poháru, dal za sezónu šedesát branek.

„Kde to jsme, když se hlasuje o tom, zda má Messi za národní tým hrát či nikoli?" rozpálil se slavný Diego Maradona, jemuž během šampionátu také nebyly po chuti diametrální rozdíly ve výkonech Messiho v barvách Barcelony a Argentiny.

„Je nejlepším fotbalistou na světě, ale není normální, aby v barvách Barcelony nastřílel čtyři góly v lize San Sebastianu a ve finále Copá America se v argentinském dresu pomalu nepotkal s míčem," připomínal Maradona Messiho proměny.

Ale zajít až tak daleko? Hlasovat o dalším působení Messiho v reprezentaci? Přinášet nepotvrzené zprávy, podle nichž chce Lionel sám v národním týmu skončit? To Maradonovi po chuti nebylo a není.

„Je v pořádku, když je Messi za předváděnou hru a výkony kritizován, pokud mu má kritika pomoci k tomu, aby se zlepšil. Ale hlasovat o tom, zda má v reprezentaci zůstat, to je tedy špatně," prohlásil Maradona v rozhovoru pro populární deník Olé.

Podle něho je hlavní problém v tom, že se fotbalová Argentina chová k osmadvacetiletému Messimu jako k dítěti.

Chovejme se k němu jako k ostatním

„Přestaňme s tím. Přestaňme ho hýčkat a rozmazlovat. Nezacházejme s ním, jako s dítětem ale jednejme s ním, jako s každým jiným hráčem," vyzval Diego fotbalovou Argentinu, která teď v tlaku na Messiho zmírnila a přemítá, zda je její hvězdný Lionel opravdu nejlepším fotbalistou světa.

Objevily se už dokonce nové ankety, které se fanoušků ptají: Musí Messi vyhrát nějaký velký mezinárodní turnaj, aby mohl být považován za nejlepšího hráče současnosti? Hlasující přitom mají na výběr ze dvou odpovědí: 1. Ano, 2. Nemusí, už jím je.

Možná i v reakci na tyto debaty vzkázal Messi z Karibiku prostřednictvím facebooku: „Chtěl bych poděkovat všem, kteří nás podporovali a stáli při nás i v nejtěžších chvílích."

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín