Hlavní obsah

Singapur - Arsenal 0:4Arsenal i bez Čecha rozstřílel Singapur. Zazářil devatenáctiletý útočník

Singapur

Na zápasovou premiéru v brance Arsenalu si musí Petr Čech ještě počkat. Při úvodním duelu na přípravném turnaji v Singapuru proti domácím reprezentantům totiž nebyl vůbec na soupisce. Debut české posily z Chelsea v dresu Arsenalu se tak nejspíš odkládá na sobotní utkání s Evertonem.

Foto: Jeremy Lee, Reuters

Fotbalisté Arsenalu Chuba Akpom a Hector Bellerin (vlevo) slaví gól proti Singapuru.

Článek

Kouč Arsenalu Arséne Wenger dal proti výběru Singapuru šanci mladíkovi Emilianu Martinezovi, který je až týmovou čtyřkou. V druhé půli pak chytal Polák Wojciech Szczesny. Kanonýři v utkání splnili roli jasného favorita a soupeře porazili 4:0 především díky hattricku teprve devatenáctiletého útočníka Chuby Akpoma.

Arsenal postoupil do finále turnaje, v němž se v sobotu utká s Evertonem, který v druhém semifinále porazil na penalty Stoke. Ve víkendovém duelu by měla dostat šanci česká reprezentační brankářská jednička, což potvrdil i Wenger. "Dnes jsem vynechal devět hráčů. Zapojí se do hry v sobotu," prohlásil francouzský trenér.

Čech zamířil do londýnského celku na konci června a po 11 letech opustil městského rivala Chelsea. Druhý český hráč v Arsenalu Tomáš Rosický do Singapuru neodcestoval. Kapitán národního týmu má zraněné koleno a nestihne úvod sezóny.

Přípravný turnaj v Singapuru
Singapur - Arsenal 0:4 (0:1)
Branky: 30., 77., 79. Akpom, 60. Wilshere
Diváci: 29 867
Sestava Arsenalu: Martinez (Szczesny 46) - Debuchy (Bellerin 72), Mertesacker, Gabriel, Monreal - Flamini (Willock 64), Coquelin, Wilshere (Crowley 64), Oxlade-Chamberlain (Zelalem 64), Iwobi (Toral 72) - Akpom

Reklama

Související témata: